Bekaroğlu: Berat Albayrak'ın yanlışları Erdoğan'ın yanlışlarıdır

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın yanlışlarının tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlışları olduğunu, IMF ile bir anlaşma yapılmadan IMF programı uygulandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını değerlendiren Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her seferinde bir günah keçisi bularak kendi yanlışlarını onlara yüklediğini ileri sürdü.

Berat Albayrak'ın birçok yanlışı olduğunu ama o yanlışların tamamının AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlışları olduğunu söyleyen Bekaroğlu, "Ekonomide çok büyük sıkıntılar var, bu sıkıntıların aşılması için Berat Albayrak gönderildi. Demek istiyor ki, yanlışlarımızı düzelteceğiz, buna sebep olan insanı da gönderiyoruz. Hayır, öyle değil, Berat Albayrak dünya kadar yanlışlar yaptı ama bu yanlışların tamamı AKP Genel Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanlışlarıdır" dedi.

'KENDİ YANLIŞLARINI BAŞKALARINA YÜKLÜYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günah keçisi bulup kendi yanlışlarını onlara yüklemeyi alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Bekaroğlu, "Herkes yoruluyor, herkes hata yapıyor ama bir tek insan -nasıl bir insansa bu- hiç yorulmuyor, hiç hata yapmıyor! Hatırlayın geçmişi; demokrasi, hak ve özgürlüklerle ilgili birçok yanlış yapıldı, insanlara acı çektirildi. Balyoz'da Ergenekon'da nasıl istismar edildi... İşte biz yapmadık. Kim yaptı? FETÖ yaptı, FETÖ'ye havale edildi. Sonra Ortadoğu'da dünya kadar yanlış yapıldı, insanların kanına girildi. Askerlerimiz öldü, Rus uçağı düşürüldü, Türkiye'yi savaşın eşiğine getirdiler. Önce sahip çıktılar; 'emri ben verdim', 'vur emrini veren benim' diye. Sonra Ahmet Davutoğlu yaptı; ayrı bir günah keçisi..." diye konuştu.

'120 MİLYAR DOLAR BUHAR OLDU'

Ekonomide de birçok yanlış yapıldığını söyleyen Bekaroğlu, döviz kurunu kontrol edebilmek için Merkez Bankası kasasından 120 milyar dolar çıktığını ama onun da işe yaramadığını belirterek şunları söyledi:
"Memleketi ciddi bir ekonomik, sosyal, toplumsal ve siyasal krizin içine soktular. Şimdi diyorlar ki, bunları biz yapmadık. Kim yaptı; Berat Albayrak. Hayır, hepiniz oradaydınız ve hepiniz bu işin sorumlususunuz. 'Yeniden başlıyoruz' diyerek bu sorumluluğu kabul ettiler. Kendisi Sayın Naci Ağbal'ı gönderdi, İstanbul'da bankacılarla görüştü, daha sonra bankacıların temsilcilerini Ankara'da kabul etti ve faiz lobisine 'Ne istiyorsanız vereceğim' dedi. Merkez Bankası kasasından 120 milyar dolar niye gitti. Çünkü, Tayyip Erdoğan doktrini vardı; 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' diyordu. 'Faiz yüksek olursa kur da yüksek olur' diyordu. Dolayısıyla 'Faizi yükseltmeyeceksiniz.' 'Sözümü dinlemedi' diyerek Merkez Bankası başkanlarını kulağından tutarak attı, sorumlusu bütünüyle kendisiydi."

'FAİZ LOBİSİNE TESLİM OLDU, DİZ ÇÖKTÜ'

"Şimdi de faiz lobisine teslim oldu, diz çöktü. Bu yapılan IMF'siz bir IMF anlaşmasıdır. Bundan sonra IMF anlaşması geçerlidir, bunu göreceksiniz. Bugün bunun belirtilerinin ilkini gördük. Hazine yüzde 14,75 faizle borçlandı. Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Ben bu iki insanı destekliyorum, enstrümanların tamamını kullanacaklar. Enstrümanların hepsini kullanıyorlardı, bir tek direk politika faizini kullanmıyorlardı. Şimdi sıra ona geliyor. Bu bir IMF'siz IMF programı uygulamaktır. Bütün bunların sorumlusu AKP'dir. Berat Albayrak'ı affediyor, millet onu affetsin. Millete bu kadar acı çektirdiği için Allah onu affetsin."