Bebekler kaçırılmasın diye çipli önlem: Pembe Kod Takip Sistemi

Adana'da bebeklerin kaçırılması önlemek adına 2017 yılında 'Pembe Kod Takip Sistemi' uygulamaya konuldu. Bebeklerin ve annelerin bileğine takılan çip, birbirlerinden uzaklaştıklarında alarm çalıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bebeklerin kaçırılması önlemek adına 2017 yılında 'Pembe Kod Takip Sistemi' uygulamaya konuldu. Pembe Kod Takip Sistemi sayesinde bebeklerin ve annelerin bileğine takılan çip, 1,5 metre birbirinden uzaklaştırıldığı an, hareket sensörlerinin devreye girmesiyle alarm çalıştırıyor ve bina kapıları otomatik olarak kilitleniyor.

DHA'nın aktardığına göre, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu, uygulanan 'Pembe Kod Takip Sistemi' ile ilgili, "Bugüne kadar hastanemizde 53 binin üzerinde bebek doğumu gerçekleşti. Doğan her bebeğe güvenliklerini sağlamak için çipli bilekliklerden takıldı. Sistem sayesinde anne ve bebeğin güvenliği sağlanmaktadır. Açılışımızdan bu yana böyle bir olayla karşılaşmadık. Tatbikatlarımızda olumlu sonuçlar almaktayız" dedi. (HABER MERKEZİ)