Bebek dinozora ait 100 milyon yıllık ayak izi bulundu

Çin'in Şincan bölgesinde, Stegosaur türünden olduğu düşünülen bir bebek dinozorun 5.7 santimetrelik ayak izi bulundu. Uzmanlar, dinozorun 'bir kedi büyüklüğünde olabileceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Şincan bölgesinde, yaklaşık 100 milyon yıl önce yaşamış Stegosauridae familyasından olduğu tahmin edilen bir bebek dinozorun ayak izi bulundu. 5.7 santimetrelik ayak izinin sahibi dinozorun, ortalama bir kedi büyüklüğünde olduğu belirtildi.

'ŞİMDİYE KADAR KEŞFEDİLMİŞ EN KÜÇÜK İZ'

Küçük ayak izinin, hangi dinozor türüne ait olduğunu henüz kesinleştirmediklerini aktaran Dr. Anthony Romilio, daha önce bölgede Stegosaurların yaşadığına işaret eden keşifler yapıldığını söyledi. Romilio izin, otçul ve zırhlı olan Stegosaur türüne ait olabileceğini aktardı. Uzmanlar bunun, şimdiye kadar keşfedilmiş en küçük Stegosaur ayak izi olduğunu kaydetti. 

'AİLE ÜYELERİYLE ÇEVRİLİYDİ'

Bu ayak izinin yakınlarında, 'altı kat daha büyük versiyonlarına' rastlandı. Uzmanlar, bebek dinozorun 'muhtemelen daha yaşlı aile üyeleriyle çevrili olabileceğini' söyledi.

İzler, Stegosaur türüne ait bazı ayrıntıları da ortaya çıkardı. Yetişkin dinozorların, topuklarının üzerinde yürüdüğü ancak yavruların 'bir kedi veya bir kuş gibi parmak uçlarında' yürümüş olabileceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)