BBVA'dan Garanti'de yüzde 50 geri alım teklifi

BBVA, kendisine ait olmayan yüzde 50,15 oranındaki hisse için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi. Kalan Garanti hisselerinin alınması halinde 25,7 milyar lira ödeme yapılmış olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BBVA, Türkiye bankacılık sektöründeki en büyük hacimli geri alım kararı harekete geçti. BBVA Yönetim Kurulu, Garanti BBVA'nın halihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan yüzde 50,15 paylarının tamamı için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdiğini duyurdu.

BBVA, Garanti Bankası'nda toplam sermayesinin yüzde 49,85'ini temsil eden toplam 2,09 milyar adet payı elinde tutuyor.

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Villa "Bu işlem, ülkenin en iyi bankasına yatırım yapmak ve hissedarlarımıza değer yaratmak için muhteşem bir fırsat sunmaktadır" dedi.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre; BBVA Yönetim Kurulu, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin hâlihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi. Açıklamaya göre gönüllü pay alım teklifine konu olan tüm payların satın alınması halinde, BBVA tarafından ödenecek azami bedel toplam 25,7 milyar Türk Lirası (yaklaşık 2,25 milyar euro) oldu. BBVA'nın söz konusu bedeli kendi kaynakları ile ödeyeceği belirtildi. Gönüllü pay alım teklifinin, bankanın toplam sermayesinin yüzde 50,15'ini temsil eden 2,1 milyar adet paya yönelik olduğu bilgisi de verildi.

Gönüllü pay alım teklifi başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandıktan sonra gönüllü pay alım teklifi süreci başlayacaktır.

GARANTİ BANKASI HİSSELERİ YÜKSELİŞE GEÇTİ

Kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL oldu. Söz konusu teklif 12 Kasım'da Borsa'da oluşan kapanış fiyatından yüzde 15 oranında (10,58 Türk Lirası) primli olarak belirlendi.
Duyuruyu takiben Garanti Bankası hisseleri açılışta yüzde 9,9 artışla 11,63 TL oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)