BBC genel merkezinde protesto: Heykele çekiçle saldırdı

BBC'nin Londra'daki genel merkezinin dış cephesinde bulunan heykele çekiçle saldırarak protesto düzenleyen kişiyi indirmek için olay yerine özel eğitimli ekipler çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Britanya Yayın Kuruluşu'nun (BBC) İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan genel merkezinin dış cephesinde bulunan heykele çekiçle saldırıldı. İki kızına cinsel istismarda bulunduğu öldükten sonra günlüklerinde ortaya çıkan heykeltıraş Eric Gill'e ait "Prospero ve Ariel" heykelinin kaldırılması için bir süredir çağrılar yapılıyordu. 1930'lu yıllarda yapılan heykele daha önce de protesto amacıyla bir saldırı gerçekleştirilmişti.

BBC'nin haberine göre, yüzünde Örümcek Adam maskesi bulunan bir kişi, BBC genel merkezinde, geçen yıl da benzer bir şekilde çekiçle saldırılan ve tamir çalışmalarının halen devam ettiği heykelin bulunduğu platforma tırmanarak tartışmalı heykele çekiçle vurdu. Protesto anından yansıyan görüntülerde de heykelin yanındaki duvara yazılamalar yapıldığı, duvarda "Onarmayın, kaldırın" yazıldığı görülüyordu. 

GÖZALTINA ALINAMADI

Londra Metropolitan Polisi, konuya ilişkin açıklama yaparak, yerel saatle sabaha karşı 4.15'te bir ihbar telefonu aldıklarını, bir erkeğin platforma tırmanarak heykele zarar verdiğinin kendilerine bildirildiğini söyledi. Metropolitan Polisi sözcüsü, "Yükseklik de dahil olmak üzere olayın şartları dolayısıyla şahsı güvenli bir şekilde gözaltına alamadık" dedi. Olay yerine özel eğitimli ekiplerin gelmesinin beklendiği de ifade edildi.

Heykeldeki tamir ve onarım çalışmaları nedeniyle BBC genel merkezinin girişi 9 Mayıs'ta geçici olarak kapatılmıştı. BBC o dönemde yaptığı açıklamada, çalışmaların 19 Haziran'a kadar tamamlanmasını beklediklerini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)