Bayraklı Katliamı davası yarına ertelendi

Sokak hayvanlarını besledikleri için aynı aileden üç kişinin katledilmesiyle ilgili görülen davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmada, sanıkların çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

Duruşmayı hayvan hakları savunucuları da takip etti.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde Nafiz Gürman Mahallesi'nde yaşayan Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve kızları Funda Güçlü, sokak hayvanlarını besledikleri için 10 Haziran günü komşuları Ali İhsan Kılıç tarafından katledildi. Ali İhsan Kılıç ve ve ona yardım ettiği belirlenen Mehmet Kılıç hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün İzmir Adliyesi 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada sanık ve sanık avukatlarının yanı sıra Köşek ailesinin fertleri ve avukatları hazır bulundu. Öte yandan birçok hayvan hakkı savunucusu da duruşmayı izledi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hayvan Hakları Komisyonu yöneticileri de duruşmayı izlemek için adliyeye geldi.

ÖNCE 'HUSUMET YOK' DEDİ SONRA İFADE DEĞİŞTİRDİ

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yürütülen duruşma, kimlik tespiti ile başladı. Derneklerin davaya katılma talepleri mahkeme tarafından reddedilirken, tüm dernek vekilleri müşteki ailenin vekillerinden aldıkları yetki belgeleriyle duruşmayı takip etti. Duruşmada ilk olarak sanıklar Ali İhsan ve Mehmet Kılıç'ın ifadeleri alındı. Duruşmada sanıklar önce Köşek ailesi ile aralarında hiçbir husumet olmadığını dile getirdi. Kendilerinin de hayvan sahibi olduklarını ve hayvanları sevdiklerini öne süren sanıklara, hakim emniyette verdikleri ifadeleri hatırlattı. Bunun üzerine sanıklar aile ile aralarında husumet olduğu yönünde ifadelerini değiştirdi.

Sanıkların ardından ifade veren müşteki ailenin fertleri ise yaşanan olayı anlatarak sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME HEYETİ ADİL VE TARAFSIZ KARAR VERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Sanık ve müşteki ifadelerinin ardından duruşmada tanıkların da bir kısmı dinlendi. Olay anını anlatan tanıklar, mermisi biten katil Kılıç'a şarjörü kardeşi Mehmet Kılıç'ın verdiğini dile getirdi. Tanıklar, Mehmet Kılıç'ın oğlunun da cenazeleri yerde tekmelediğini ifade etti.

Öte yandan davada basına yansıyan katliam görüntülerinin 13 yaşında bir çocuk tarafından çekildiği ortaya çıktı. Basının ve sosyal medyanın davaya olan ilgilisinin farkında olduğunu belirten mahkeme heyeti, dosyadaki delillere göre adil ve tarafsız bir karar verileceğini vurguladı. Dava bir kısım tanıkların dinlenmesi ve görüntülerin incelenmesi için 10 Ağustos saat 09.30'a ertelendi.