Bayraklı Katliamı davası: Katile ağabeyi şarjör verdi

Sokak hayvanlarını besledikleri için aynı aileden üç kişinin katledilmesiyle ilgili duruşmada ifade veren tanıklar ağabey Mehmet Kılıç'ın mermisi biten Ali İhsan Kılıç'a şarjör verdiğini doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde Nafiz Gürman Mahallesi'nde yaşayan Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve kızları Funda Güçlü'nün sokak hayvanlarını besledikleri için katledilmelerine ilişkin açılan davada sanıklar Ali İhsan Kılıç ve ağabeyi Mehmet Kılıç'ın yargılanmasına devam edildi. İzmir Adliyesi 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müşteki ailenin fertleri ve avukatları ile tutuklu sanıklar Ali İhsan Kılıç ve Mehmet Kılıç ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Kılıç ailesinden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

TANIK İFADELERİNE DEVAM EDİLDİ, OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Bugün devam edilen yargılamada mahkeme ilk olarak tanıkları dinledi. Duruşmada ifade veren tanıklar olay gününü anlatarak, Ali İhsan Kılıç'ın ağabeyi Mehmet Kılıç'tan şarjör aldığını doğrular yönde ifade verdi. Tanıklardan bazıları Mehmet Kılıç'ın arazi nedeniyle aileye husumeti olduğunu da ifade etti. Tanık ifadelerinin ardından olay anına dair mahkemeye ulaşan görüntüler izlendi. Görüntüler izlendiği esnada sanıkların rahat tavırları ise dikkat çekti. Görüntüler izlendiği esnada ise müşteki ailenin fertlerinden bazıları kendi istekleri doğrultusunda dışarı çıktı. Görüntülerin izlenmesinin ardından sanıkların avukatı görüntüleri delil olarak görmediğini ifade ederek, sanıkların da görüntülere göre ifade verdiğini öne sürdü.

KATİL TANIK BEYANLARINI REDDETTİ

Duruşmada ifade veren sanık Ali İhsan Kılıç, tanık beyanlarının aksine Mehmet Kılıç'ın kendisine şarjör ve mermi verdiği yönündeki iddiaları reddetti. Mermilerin yanında olduğunu öne süren sanık Kılıç, ağabeyi Mehmet Kılıç'ın bir suçu olmadığını da iddia etti. Sanık Mehmet Kılıç ise 45 yıl önce bir arsa olayının yaşandığını ancak aile ile bir husumeti olmadığını öne sürdü. Aile ile çok iyi anlaştığını hatta parkta beraber spor yaptıklarını öne süren Kılıç, tahliyesini talep etti.

DAHA ÖNCE DE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞLAR

Müştekiler ise Ali İhsan Kılıç ile hiçbir husumetlerinin olmadığını dile getirdi. Daha önce de Kılıç ailesi fertlerinin kendilerini rahatsız ettiklerini ifade eden müştekiler, evlerine bıçak atma, üzerlerine araba sürme, hakaret ve küfür durumlarının yaşandığını söyledi. Sanıkların ifadelerinde yer alan ve "başıboş" olarak nitelendirdikleri sokak köpekleri bahane edilerek, cezanın düşürülmeye çalışıldığı da belirtildi.

İhmalleri dile getiren müşteki ailenin avukatları ise olayın ardından keşif ve hiçbir arama yapılmadığını dile getirdi. Tanık ifadelerinin dahi alınmadığını belirten avukatlar, sanığın suç aleti ile birlikte gözaltına alındığını ve dosyanın kapatıldığını söyledi. Müşteki ailenin avukatının olaydan 6 gün sonra yaptığı başvurunun ardından savcılığın talimatıyla soruşturmanın derinleştirildiği ve Mehmet Kılıç'ın da tutuklandığı belirtildi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek davayı 22 Kasım'a erteledi.