Bayraklı CHP'de toplu istifa: İktidara yürüyen partimize engel olmayız

CHP Bayraklı İlçe Örgütü'nde 10 kişinin istifası sonrası yönetim düştü. İstifaların İlçe Başkanı Susmuş'a tepki olarak geliştiği ifade edildi.

İstifa eden ilçe yöneticileri açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Örgütü'nün 15 kişilik yönetiminden 10 üye istifa etti. İlçe yönetimi bu ayrılıklarla birlikte düşerken, istifaların nedeninin CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un 30 Ekim İzmir depreminde yıkılan ofisi için belediyeden maddi ve manevi tazminat talep etmesi olduğu ifade edildi.

'İLÇE BAŞKANI KİŞİSEL ÇIKARINA ÖNCELİK VERMİŞTİR'

İstifa eden üyelerin yayınladıkları açıklamada 30 Ekim 2020 tarihinde Bayraklı'da meydana gelen depremde birçok binanın tamamen yıkıldığı, bir çoğunun da az ve orta derecede hasar aldığı belirtildi. Depremde zarar görenlere sosyal devlet ilkesinden dolayı iktidarın yardım etmesi gerekirken en büyük yardımı CHP'li belediyelerin yaptığı ifade edilen açıklamada, partinin hassasiyet gösterdiği bu noktada ilçe başkanının kişisel çıkarına öncelik verdiği iddia edildi.

Açıklamada, “Partimizin bu kadar hassasiyet gösterdiği konu ile ilgili İlçe Başkanı olarak gerçek sorumlu olan iktidardan hesap sorması gerekirken kişisel çıkarına öncelik vermiş, belediyelerimize temelsiz suçlamalar yaparak partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. İlçe başkanı bulunduğu makamla bağdaşmayan tutum sergilemiştir. Halbuki ilçe başkanı olarak kendi sorununu değil, tüm depremzedelerin sorunlarını çözecek politikalar üretmeliydi. Bu yaşanan gelişmelerin ardından iktidara koşan partimizin iktidar yürüyüşünün önünde engel olmamak için biz aşağıda isimleri bulanan yönetim kurulu üyeleri görevlerimizden istifa ediyoruz” denildi. (DUVAR)

Etiketler CHP İzmir