Batman’da kayıp yakınları Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde 520'inci kez bir araya gelen kayıp yakınları, 1998 yılında kaybedilen Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde açıklamayı İHD Batman Şube yöneticilerinden Abdurrezak Katmaz okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN – Kayıp yakınları, İHD Batman Şubesi öncülüğünde İnsan Hakları Anıtı önünde 520'inci kez bir araya gelerek Mehmet Mungan’ın akıbetini sordu.

‘SUÇ DUYURUSUYLA İLGİLİ BUGÜNE KADAR BİR GELİŞME SAĞLANMADI’

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde açıklamayı İHD Batman Şube yöneticilerinden Abdurrezak Katmaz okudu. Mehmet Mungan, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Yeniköy beldesinde 18 Mart 1998 tarihinde evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. O günden sonra Mungan’dan bir daha haber alınamadı.

Mehmet Mungan’ın akıbetini sorduklarını dile getiren Katmaz, ailenin bu güne kadar yaptığı hukuki başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. 2009 yılında Ergenekon adı ile yapılan yargılamalar sonucunda ailenin Şırnak Barosu'na başvuruda bulunduğunu dile getiren Katmaz, "Şırnak Barosu başvuru üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak suç duyurusuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir gelişme sağlanamadı. Kayıp yakınlarıyla yürüttüğümüz mücadeleye rağmen isimleri ve suçları belli olan yüzlerce fail, devlet tarafından korunmaya devam ediliyor. Bizler kayıplarımızın faillerinin yargılanmasını ve cezalandırılmasını bir kez daha yeniliyoruz" şeklinde konuştu.