Batman kayyımı aynı şirkete 2 yılda 34 milyon TL’lik 3 ihale verdi

Batman Belediyesi kayyımı, 2 yıl içinde BTM Gurme adlı şirkete 34 milyon 340 bin TL değerinde 3 ayrı ihale verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’nin BTM Gurme adlı şirkete milyonlarca TL’lik 3 ihale verdiği ortaya çıktı. İlk olarak 10 Ocak 2022 tarihinde “Taziye evlerine malzeme dahil yemek pişirme ve dağıtımı, çay ve su servisi ve genel temizliğin yapılması hizmet alım işi” adı altında şirkete 17 milyon 595 bin lira bedelli ihale verildi. Bir yıl sonra 2 Şubat 2023 tarihinde bir kez daha aynı şirkete, “Taziye evlerine yemek ve hizmet alım işi” adı altında pazarlık usulüyle 5 milyon 125 bin lira bedeli olan bir ihale daha verildi. Son olarak 17 Mayıs 2023 tarihinde yine pazarlık usulüyle “Taziye evlerine yemek ve hizmet alım işi” adıyla söz konusu şirkete 11 milyon 620 bin TL bedeli olan bir ihale daha verildi. Bununla birlikte BTM Gurme adlı şirkete son 2 yılda 34 milyon 340 bin TL değerinde ihale verildi.  

PAZARLIK USULÜYLE İHALELELER 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, BTM adlı şirkete verilen ihalelerin pazarlık usulüyle yapılması dikkat çekti. Pazarlık usulü ihale, doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması, savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması, araştırma ve geliştirme sürecine ihtiyaç gösteren ve seri üretime konu olmayan nitelikte olması, hale konusu mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin özgün nitelikte ve karmaşık olması nedeniyle, teknik ve malî özelliklerinin gerekli olan netlikte belirlenememesi durumunda yapılıyor. 

‘KAYYIM BELEDİYE KASASINA YÖNELDİ’

Kayyımların belediyelerin kasalarını boşalttığını dile getiren Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Emniyet Müdürü Konağı, MİT, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çevre peyzajı ile Batman İl Jandarma Komutanlığı için yol, kaldırımlar ve daha birçok kurumun işleri belediyenin bütçesiyle yapıldı. Her kurumun kendi bütçesi olmasına rağmen kayyım kentteki giderler için belediyenin kasasına yönelmiş durumda. Yapılan ihalelerin neredeyse hepsi afet koşullarında devreye konulan 21 B ile yapıldı. Bu ve daha birçok harcamanın neresi doğal afet boyutunda? Bu 3 ihalede tek bir şirkete verilmiş. Milyonlarca TL bir şirkete aktarılmış. Bunu yaparken de atanmış 3 encümen ile kararlar alınıyor. Bu hukuksuz bir harcama şekli” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler batman belediye kayyım