Batman Barosu kadınlara mikrofon uzattı: Ben röportaj yapıyorum adam mini eteğime bakıyor

Batman Barosu avukatları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla sokakta kadınlara mikrofon uzattı. Bir kadın “Ben burada röportaj yapıyorum adam benim mini eteğime bakıyor" dedi.

Batman Barosu, 8 Mart için sokağa çıkarak kadınlara yaşadıklarını sordu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman Barosu'na kayıtlı kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın haklarına farkındalık yaratmak amacıyla sokağa çıkarak kadınlara mikrofon uzattı. Mikrofon uzatılan bir kadın "Toplumsal cinsiyet eşitliği yok. Mesela ben burada röportaj yapıyorum adam benim mini eteğime bakıyor" dedi.

RÖPORTAJ SIRASINDA İLGİNÇ ANLAR

Kadınların 8 Mart görüşlerinin ve mesajlarının alındığı videoda, "toplumsal cinsiyet eşitliği" ve "iş yerinde çalışma hakları"na ilişkin de sorular soruldu. Avukatlar, kadınların baroların adli yardım bürosuna başvuru yapabileceğini belirtti. Öte yandan avukatlar Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yaşanacak hak ihlalleri başta olmak üzere avukatlar olarak her zaman kadınların yanında olacakları mesajını iletti.

Yapılan röportajlarda birçok kadın, hak ihlali yaşamaları halinde nasıl bir yol izleyeceklerini bilmediklerini söylerken bir kadın toplumsal cinsiyet ile ilgili bir soruya "Toplumsal cinsiyet eşitliği yok. Mesela ben burada röportaj yapıyorum adam benim mini eteğime bakıyor" diye cevap verdi.