Batman 1 Mayıs bölge mitingine hazır: Eşbaşkanlar da katılacak

Batman, 1 Mayıs bölge mitingi için hazırlıklarını tamamladı. Birçok ilden katılımın beklendiği mitingde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının da katılması bekleniyor.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla gerçekleşecek bölge mitingi bu yıl Batman'da düzenlenecek. Bölgedeki 9 ilden katılımın sağlanacağı mitinge Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları da katılacak.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Batman'da gerçekleşecek 1 Mayıs kutlamalarına katılım çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR'DAKİ EMEKÇİLER BATMAN'DA OLACAK

Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına konuşan Becet Barut, "Biz işçiler ve memurlar, mimar-mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, işsizler, ötekileştirilenler ve tüm ezilenleri, bu kentin emekçilerini, onurlu halkını 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Günü'nde dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.
Emekçilerin, işsizlerin, kadınların, hak savunucularının uğradığı baskıya, iş cinayetlerine değinen Barut, "İşçilerin, emekçilerin ve tüm halkın yararına kullanılması gereken kaynaklar, savaşlara harcanıyor. Savaşlarda işçiler, emekçiler ölüyor. İktidarların kendine güç devşirmek için kullanmak istediği tabutlar yalnızca yoksulların evine geliyor" diye konuştu.

Barut, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkemizde ve bölgemizde, savaşın bedeli işçilere, emekçilere, yoksullara ödetiliyor. Savaşlara hayır demek için, barış için, kardeşlik için 1 Mayıs’ta alanlarda buluşuyoruz. İş güvencesi isteyen, hakkını arayan işçiler, 'güvenceme dokunma' diyen kamu emekçileri, halkın sağlık hakkı için mücadele veren sağlık emekçileri, bilimin ve tekniğin imkanlarını halk yararına kullanan mühendisler düşman görülüyor. Barış isteyen akademisyenler, emeğine ve yaşamına sahip çıkan kadınlar, demokratik üniversite isteyen öğrenciler,  savunma hakkına sahip çıkan avukatlar, iktidar talimatı dışında haber yapmaya kalkan gazeteciler 'düşman' görülüyor. Bir ülke düşünün ki tacize, tecavüze, çocuk istismarına 'hayır' diyenler; bir ülke düşünün ki iktidar gibi düşünmeyen, iktidara biat etmeyen tüm emek ve meslek örgütleri, kendi gibi düşünmeyenler düşman ilan ediliyor. Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin mumla arandığı bir dönemde, ekmeğimiz küçülürken, mücadeleyi büyütmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız."

BATMAN BÖLGE MİTİNGİ 8 MART KADIN PARKI'NDA                  

Diyarbakır'dan Batman'da gidecek emekçiler yarın sabah saat 09:00'da Koşuyolu Parkı'nda buluşacak ve Batman'a hareket edecekler.
Batman'da Turgut Özal Kavşağı'nda buluşacak emekçiler, saat 11:00'de kortej oluşturarak, mitingin düzenleneceği 8 Mart Kadın Parkı'na yürüyecekler.

Batman'daki mitinge Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak, Urfa, Maraş, Bingöl, Adıyaman ve Malatya'dan emekçiler katılacak.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu adına mitingle ilgili bilgi veren Ramazan Bilmez, 1 Mayıs’ta alanda olacaklarını vurgulayarak, “Jin, jiyan, azadî demek için, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü için meydanları dolduracağız. Kaynaklarımızın ranta, sermayeye, SİHA’lara, İHA’lara, silahlara değil parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaç edinen kamu hizmetlerine aktarılması için alanlarda olacağız. Şimdi mücadeleyi, umudu ve dayanışmayı büyütme zamanı” dedi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EŞBAŞKANLARI DA KATILACAK

8 Mart Kadın Parkı'nda düzenlenecek mitinge Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının da katılması bekleniyor.
Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı.
Eşbaşkanların 1 Mayıs mesajı şöyle: "Katılımcı, özgürlükçü ve demokratik yönetim modelimizle, geçmişten günümüze emekçilerin ördüğü mücadeleye omuz vermek ve ileriye taşımak hepimizin görevi. 70’lerden günümüze ilmek ilmek ördüğümüz yerel yönetimler geleneğimiz her daim toplumsal emeğin yanında konumlandı, bugünden sonra da öyle olacak. Bizler, ‘Kendimizi ve kentimizi de yöneteceğiz’ şiarıyla tüm baskılara karşı emeğimize ve irademize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emekçinin hakları için mücadele eden, emeğin ve emekçinin yanında yer alan herkesi selamlıyor, çalışmalarımıza omuz veren tüm arkadaşlarımız ve yerel yönetim alanlarındaki tüm emekçiler olmak üzere halklarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutluyoruz"

Batman bölge mitingine bölgenin sanatçıları da şarkılarıyla destek verecek.

(HABER MERKEZİ)