Batı ve Orta Karadeniz'de çok kuvvetli yağmur bekleniyor

Batı Karadeniz'de metrekareye 21-50 kg, Orta Karadeniz'de ise metrekareye 51-75 kg yağış düşmesi öngörülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Tahminlere göre Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Çankırı ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde metrekareye 21-50 kg, Bartın'ın doğu ve Kastamonu'nun kuzey ilçeleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde metrekareye 51-75 kg yağış düşmesi bekleniyor.

Halk ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.

Hava sıcaklıkları Türkiye'nin batı ve güneyinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, iç kesimleri ve doğusunda ise 1-3 derece altında seyredecek. (AA)