Batı Şeria'da silahlı saldırı: 1 ölü

İşgal altındaki Batı Şeria'da bir İsrail yerleşiminin girişindeki kontrol noktasında düzenlenen silahlı saldırıda en az bir kişinin öldüğü açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşgal altındaki Batı Şeria'da, Kudüs'ün yaklaşık 7 kilometre doğusunda yer alan Ma'aleh Adumim isimli İsrail yerleşiminde silahlı saldırı düzenlendi. İsrail'in Magen David Adom resmi acil yardım ve kan bankası servisinden yapılan ilk açıklamada, bir kişinin saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda yaralanan sekiz kişiden beşinin Kudüs'teki Shaare Zedek Hastanesi'nde tedavi altına alındığı açıklandı. İsrail'in Haaretz gazetesi, daha sonra ölü sayısının 10'a yükseldiğini aktardı.

Haaretz'in haberine göre, silahlı saldırı, Ma'aleh Adumim yerleşiminin girişindeki kontrol noktasında yaşandı. Saldırının hemen ardından yapılan açıklamada, üçü ağır, üçü hafif olmak üzere dokuz kişinin yaralandığı ifade edilmişti. İsrail basınına yansıyan haberlerde de iki şüphelinin Filistin plakalı bir araçla kontrol noktasına geldiği ve yoldan geçen bir araca ateş açtığı ifade edildi. Bir polis yetkilisi, şüphelilerden ikisinin de vurulduğunu, bu kişilerden birinin öldüğünü açıkladı. İsrail Polis Sözcüsü Eli Levy, bölgede arama çalışmalarının sürdüğünü, bölgede 'başka teröristlerin de olabileceğini' söyledi. 

HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından açıklama yapan Hamas, düzenlenen silahlı saldırıyı 'İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlediği katliamlara karşı verilen doğal bir tepki' olarak nitelendirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkının, işgal altındaki topraklarda ulusal haklarını tümüyle elde edinceye kadar direnişini sürdüreceği belirtildi. Filistinlilerin ulusal haklarının başında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin geldiği belirtilen açıklamada, "İşgalciler, Kudüs'te yaptıkları ve ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ulaşımını engelleme planları ile kendilerine güvenlik sağlamayacak" ifadeleri kullanıldı.

İslami Cihad Hareketi de silahlı saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Doğu Kudüs'teki silahlı saldırının 'Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da İsrail'in devam eden saldırılarına maruz kalan Filistinlilerin meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştirildiği' ifade edildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)