Batı Şeria'da İsrail askerlerinin ateş açtığı Filistinli öldü

Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin ateş açtığı 41 yaşındaki bir Filistinli öldü. Öte yandan, Tubas kentinde yasa dışı yerleşim birimlerine karşı düzenlenen protestolarda en az 13 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail askerleri tarafından açılan ateşle vurulan bir Filistinli öldü. 41 yaşındaki bir tesisatçının, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde öldürüldüğü duyuruldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail askerleri tarafından Beyta beldesi yakınlarında gerçek mermiyle vurulan Şadi Selim adlı 41 yaşındaki bir vatandaş öldü" ifadelerine yer verildi. Beyta Beldesi Belediye Başkanı Musa Hamayil, "Selim, işgal devleti güçleri için hiçbir tehlike arz etmiyordu, belde girişinde de herhangi bir olay yoktu. Bu apaçık yargısız bir infazdır” dedi. İsrail ordusu ise, Selim'in elindeki demir çubukla askerlere doğru yürüdüğünü, bunun üzerine bir komutanın ateş açtığını ileri sürdü.

TUBAS'TA EN AZ 13 YARALI

Öte yandan, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Tubas kentinde yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine karşı protesto düzenleyen Filistinlilere saldırdığı kaydedildi. Saldırı sonucu en az 13 Filistinli yaralandı. Tubas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tubas Valisi Yunus el-Asi'nin de darp edildiği belirtildi. (AA)