Batı Şeria'da 'Gazze saldırısı' protestoları: 3 Filistinli öldürüldü

İsrail'in başta el-Ehli Baptist Hastanesi olmak üzere Gazze'de düzenlediği saldırıları protesto ederken İsrail güçlerince öldürülen Rimavi için cenaze töreni yapıldı. Ölü sayısı, 3'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısına karşı Batı Şeria'da düzenlenen protestolarda İsrail güçlerince öldürülen Filistinli toprağa verildi. 

AA'nın aktardığına göre, Filistinli Ahmed Muyin el-Rimavi, Batı Şeria'nın Nebi Salih beldesinde İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılmış, İsrail güçlerinin protestolara saldırısında vurularak öldürülmüştü. Ahmed Muyin el-Rimavi için Ramallah'ın Bayt Rima beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 2 GÖSTERİCİ DAHA İSRAİL GÜÇLERİNCE ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ramallah’ın Şakba beldesinde iki kişinin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Görgü tanıkları, onlarca Filistinli gösterici ile İsrail güçleri arasında Şakba'nın girişinde arbede çıktığını ve İsrail güçlerinin plastik mermiyle göstericilere müdahale ettiğini söyledi. Filistinliler ile İsrail güçleri arasında Ramallah ile El-Bire kentleri girişlerinde de arbede yaşandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde Şakba'da İsrail ordusunun öldürdüğü kişilerin 17 yaşındaki Kays Teym Şeleş ve 15 yaşındaki Halil Muhammed Halil olduğu aktarıldı. İsrail ordusunun Hamas'ın İsrail'e 'Aksa Tufanı' saldırısını başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 64'e yükseldi.

İSRAİL GÜÇLERİ GERÇEK MERMİ KULLANDI

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da, Gazze Şeridi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto edenlere müdahalesinde dün akşam bir Filistinliyi gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü bildirilmişti. Saldırı, başta Ramallah olmak üzere Batı Şeria'nın birçok bölgesinde protesto edilmiş, İsrail güçleri, Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih beldesindeki gösteriye katılan Filistinlilerden ikisini gerçek mermiyle yaralamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerince vurulan ve kimliği açıklanmayan Filistinlilerden birinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

BATI ŞERİA'DA PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

İşgal altındaki Batı Şeria'da binlerce Filistinli, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve 471 kişinin ölümüne sebep olduğu saldırıları protesto etti.

Ramallah'ın merkezindeki El-Menara Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği aralıksız saldırılara tepki gösterildi. El-Bire, Nablus ve El Halil başta olmak üzere Batı Şeria'nın diğer kentlerinde de Filistinliler sokaklara döküldü. Filistin bayrakları taşıyan binkerce kişi sık sık İsrail karşıtı sloganlar attı. (DIŞ HABERLER)