Batı Şeria'da Filistinli avukat ve 16 yaşındaki çocuk öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Filistin'in Nablus kentinde 34 yaşında bir avukatı, Husan kentinde de 16 yaşında bir genci öldürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’da düzenlediği operasyonların beşinci gününde Filistinli avukat Muhammed Hasan Muhammed Assaf ve 16 yaşındaki Kusey Hamara'nın öldürüldüğünü açıkladı.  İsrail, son günlerde tırmanan gerilimde toplam 17 Filistinliyi ateş açarak katletti.

Bakanlık, 34 yaşındaki Assaf’ın, “İsrail işgalci ordusunun Nablus’daki saldırıları sırasında göğsüne ateş açıldıktan sonra öldürüldüğünü” duyurdu. Açıklamada, Batı Şeria’nın güneyinde 16 yaşındaki çocuğun da İsrail askerlerince öldürüldüğü belirtildi. Olaydan sonra, yüzlerce Filistinli gösteriler düzenledi.

'FİLİSTİNLİLER TAŞ ATTIĞI İÇİN ATEŞ AÇILDI'

İsrail ordusu ise Filistinlilere ateş açmasına gerekçe, "Yusuf Peygamber’in Mezarı’nın bakım için taşındığı esnada Filistinlilerin askerlere taş atmasını" gösterdi. Görgü tanıkları, Assaf’ın yol kenarında dururken İsrail askerlerin açtığı ateşin sonucu öldüğünü söyledi. Assaf, Ramallah merkezli Sömürge ve Duvar Direnişi Komisyonu'nda avukatlık yapıyordu.

Filistin Başbakanı Muhammed Şıtaye, İsrail askerlerinin “işgalci ülkenin Başbakanı Naftali Bennett’ten aldıkları izinle uluslararası hukuku hiçe sayarak öldürme keyfiyle öldürdüklerini” söyledi. 

Tel Aviv’de geçtiğimiz hafta bir silahlı saldırı gerçekleşmiş, üç kişinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. İsrail ise saldırılar sonrası Filistinlilere baskıları artırıyor ve Batı Şeria ile arasındaki duvarı güçlendirip, takviye asker konumlandırıyor. (DIŞ HABERLER)