Başkan Tosyalı'ya hakaretle suçlanan gazeteci karakolda bekletildi

Gazeteci Burak Şefkat'in İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya hakaret ettiği suçlamasıyla Mersin’deki evi basıldı. Hakkında gözaltı kararı olmamasına rağmen saatlerce karakolda bekletildi.

Burak Şefkat
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

DUVAR - Gazeteci Burak Şefkat’in Mersin'de ailesinin yaşadığı ev, cumartesi akşam 19.00 sularında saat 20.00'daki sosyal medyadaki yayınına bir saat kala polis tarafından basıldı. Şefkat Youtube yayınlarında Tosyalı Holding'in İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapmayı planladığı 2.5 milyar dolarlık iskele inşaatına dair iddiaları gündeme getiriyordu.

Baskın sırasında Adana'da olan Şefkat telefonla aranarak en yakın karakola gitmesi gerektiği söylendi. Karakola giden Şefkat, burada üç saate yakın bekletildikten sonra hakkında gözaltı veya yakalama kararı olmadığı söylenerek Tarsus’ta bir karakola yönlendirildi. Şefkat, “Ellerinde beni gözaltına alacak gerekçe yoktu ama yayını da engellemek istiyorlardı. Böyle bir şey yaptılar" dedi.

‘MİSAFİRİMİZSİNİZ, BEKLİYORUZ’

Burak Şefkat bunun üzerine dün Tarsus 'ta bir karakola gider, burada da hakkında gözaltı ve tutuklama kararı olmadığı söylenir fakat karakoldan ayrılmasına “misafirimizsiniz, haber bekliyoruz' denilerek izin verilmez. Buradan da Tarsus İlçe Emniyeti'ne gönderilen Şefkat, yine üç saate yakın bekletilir. Hakkında İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından şikayet olduğu gerekçesiyle karakolda bekletildiğini söyleyen Şefkat, "Yayınlarımda Fatih Tosyalı'ya hakaret ettiğim bu nedenle benden şikayetçi olduğu söylendi. Yayınlarımın tek tek izlenebileceğini, hiçbirinde hakaret olmadığını belirterek ifademi verdim ve bırakıldım. Cumartesi günü yapacağım yayına bir saat kala bu olay yaşandı. Ellerinde beni gözaltına alacak gerekçe yoktu ama yayını da engellemek istiyorlardı. Böyle bir şey yaptılar" diye konuştu.

‘YAPILAN PROJE YASAYA UYGUN DEĞİL’

İskenderun 2. Organize Sanayi'de Tosyalı Holdingin mevcut bir iskelesi var. Holding aynı bölgeye ikinci bir iskele yapmak istiyor. Bu iskele için denizin doldurulması gerekecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeye onay verdi. Projenin İskenderun Belediye Meclisi'nden de Cumhur İttifakı oylarıyla geçtiğini belirten Şefkat, "CHP'li meclis üyeleri kabul etmedi ama çoğunluk kabul ettiği için onayladı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bakanlığın görüşünü sorduğu belediye başkanı ise Fatih Tosyalı. Yani kardeşlerden biri yatırım yapıyor, biri de belediye başkanı olduğu için onaylıyor. Belli ki, bu dosyaya dair haber yapmamdan rahatsız olup, gözümü korkutmak istediler" ifadelerini kullandı.