Başkan Böcek: 'Bakan Ersoy ile ilgili tweet attım, ses yok'

Antalya’da 5 yıllık hizmet süresinde iktidar cephesinden engellerle karşılaştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Muhittin Böcek, hizmetlerini ve projelerini anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem için de başkan adayı olan Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimleri öncesi proje ve hedeflerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. 

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in elini kaldırarak "Son 50 yılda yapılmayanı yapacak, ikinci kez seçilecek" dediği Başkan Böcek, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 132 projeyi anlattı.

Muhittin Böcek toplantıdaki sözlerine, “Türkiye İttifakı kurulmuştur, Antalya İttifakı kurulmuştur. Ezanımıza, al bayrağımıza sahip çıkan, AK Partilinin de ülkücünün de destek verdiği ittifakın belediye başkanıyım. Mavi gözlü devin ışığında herkesin belediye başkanıyım” diyerek başladı. 

‘RAKİP KİM, RAKİP BENİM’

Yerel seçim yarışında güçlü rakibi olarak gösterilen Hakan Tütüncü ile ilgili bir soruya, ‘rakip kim, benim rakip benim’ diye yanıt veren Muhittin Böcek, son 5 yılda Tütüncü’nün 107 Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 71’ine katılmadığını söyledi. Böcek, “Bir yere talip olduysanız kentiniz adına A’dan Z’ye her şeyi ile ilgileneceksiniz. ‘Ben kendimi bu Antalya’ya adadım’ derken boşuna demiyorum. 20 yıllık siyasi hayatım boyunca en fazla 15 meclise katılmamışımdır. O da yurt dışında işlerim olduğundandır” dedi. 

‘AFİŞLERİM SALDIRIYA UĞRADI’

Antalya’daki afişlerinin saldırıya uğradığını söyleyen Böcek, “Ağa babalarının parası ile her yere afiş koyanlara karşı siyaset yapıyoruz. Bugün aldığım bilgi afişlerimizin saldırıya uğradığı, onlara zarar verildiği yönünde. Tabi bunu kınıyorum ama biz afişlerle değil gönüllerle seçimi kazanacağız. Yol boyu afiş asarak, her yere reklam vererek seçim kazanılmaz. Biz buralara ağa babalarının parasıyla gelmedik. Ben Yörük çocuğuyum” diye konuştu.

Muhittin Böcek’in programında öne çıkan konular şunlar oldu:

ASAT’IN ELEKTRİKLERİ KESİLECEKTİ: "Bütçesine göre borçlu bir belediye devraldık. O dönemde ASAT’ın elektrikleri kesilecekti. Nedenini sordum. Ağustos ayından beri elektrik faturası yatırılmamış. O sorunu çözdük. Büyükşehir'e talip olurken 7’den 70’e 77 proje dedik. Vaadimizden fazlasını yaptık. Şu anda 182 proje tamamlamış oluyoruz. 

HESAPLARIMIZA BLOKE KONDU: İktidar Hatay’da biz olsaydık böyle olmazdı diyor. Büyüklerimizden duyuyoruz bu sözü. Bu şekilde bakamayız. Belediyecilik insanların yaşamını kolaylaştırmaktır. Buna bu şekilde bakıyoruz. Biz deprem döneminde tüm engellemelere rağmen insanlara yardım ettik. Yeri geldi hesaplarımıza bloke konularak kapatıldı. Yine de bölgeye yardımları sürdürdük. İktidar imar konusunda hiç siyaset yapmasın. Deprem olmasaydı bir imar affı daha geliyordu. Demirel’i de Özal’ı da Erbakan’ı da rahmetle anıyorum. Bu ülkede eskiden barajların kralı vardı. 

İKİ BELEDİYE CEVAP VERMEDİ: Büyükşehir belediye başkanı olarak hiçbir partiden belediye başkanına ayrımcılık yapmadım. Hiçbir belediye başkanı, ‘Başkan Muhittin Böcek, farklı partideniz ayrımcılık yapıldı, kötü davrandı’ diyemez. Ama biz deprem konusunda envanter çıkarırken bazı belediyelerden aynı yaklaşımı görmedik. Tüm ilçe belediyelerinden deprem master planı için yapı envanteri bilgisi istedik. İki belediye yapı envanter stoklarını göndermedi. Bunlardan biri Kepez, diğeri Serik Belediyesi. Bütün ilçe belediyelerimize gönderdiğimiz yazıya bu iki belediye cevap vermedi. Bu işin iktidarı muhalefeti olmaz. Deprem konusu bu. Her şeyden önemli. Ama yüksek bir çaba göremiyoruz.

BAKAN ERSOY’LA İLGİLİ TWEET ATTIM: Kültür ve Turizm Bakanı ile ilgili bir tweet attım. Üzerinden bir hafta geçti, hala ses yok. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı ziyaretlerde CHP’li belediyeler arıtmaları yapmıyor, biz yapıyoruz diyor. Kemer Atık Su Tesisini geçtiğimiz günlerde ziyaret etmişler ve bitireceğiz diye açıklama yapmışlar. Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanımız geldi ona da öyle söylediler. Kimse babasının malını bağışlamıyor. Antalyalının parasını veriyoruz. İkimizin imzası var. 27 yıllık atık su gelirini verdik ona. Büyükşehirle beraber yapıyoruz demek yerine kirli siyaset yapmaya gerek var mı?

EXPO 2016 Sergi Alanı

EXPO KONUSUNDA HÂLÂ YARALIYIM: Geçtiğimiz dönemde yapılan tramvay ve EXPO projelerinde harcanan halkın parasıydı. İkinci etap raylı sistemi hükümet yapıyor diye alkışladık. Biz göreve geldikten sonra 360 milyon lirayı devlet bizden geri aldı. EXPO konusunda hâlâ yaralıyım. EXPO için Antalya'daki bütün belediyelerimizle 5 yıl bütçelerimizin binde 2’sini ödedik. 2 milyar lira yatırım yapıldı. EXPO hevesimiz 6 ay sürdü, sonrasında atıl şekilde bırakıldı. Şimdi sünnet düğünleri yapılıyor. Yeni dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO alanında gastronomi festivallerinin, üniversite söyleşilerinin yapıldığı projelerimiz olacak. Tarım ve turizme yönelik birçok etkinlikle EXPO alanını canlı tutacağız. İktidar partisinin projelerinde bahsi geçen EXPO, bu zamana kadar zaten elindeydi. Muhalefette miydi? O projeleri şimdiye kadar neden yapmamışlar? Expo ile ilgili çok üzülen biriyim. Yörük Türkmen Festivali, Gastronomi Festivali orada yapılabilirdi. Şimdi nasip olursa orayı isteyeceğim.

ANTALYA’DA TRAFİK NEDEN KANGREN?: Antalya’da motorlu araç sayısı 5 yılda 387 bin artmış. Kentte iki kişiye bir araç düşüyor. Bunun içerisine otel servisleri yok, deprem bölgesinden gelen araçlar yok, Rus ve Ukraynalı misafirlerimizin araçları yok. Göreve geldiğimizden beri bir kavşak kapattık mı? Yanlış bir iş yaptık mı? Yeri geldi, iki şeridi 4 - 5’li yol yaptık. Ulaşım kötü diye sürekli propaganda yapılıyor. Çözmek isteyenin elinden alan mı vardı? Neden bir şey yapmadılar şimdiye kadar? Pandemide 250’ye kadar düşen otobüs sayısı, 569’ya çıktı. Küçük otobüsler de aldık.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYU: Yerelden kalkınma ile çiftçimize, üreticimize, gerekli bütün teknolojik yenilikleri sunduk. Hayvan yetiştiricilerine 50 ton suyu 50 TL yaptık. Türkiye’nin en ucuz suyunu halkımıza sunan belediyeyiz. 5 ton suyu 5 TL yaptık.  Şu an beş ton su bir ekmekten daha ucuz. Bunları hep tasarrufla yaptık. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza 10 tona kadar suyu ücretsiz yaptık. Engelli bireylerimize yönelik yüzde 10 olan su indirimi yüzde 40’a çıkarttık.  Üniversite öğrencilerimize 5 ton suyu ücretsiz yaptık. Şimdi 10 tona çıkartıyoruz. 

YOSUN TUTAN BOĞAÇAYI VE KİRLENEN DÜDEN ÇAYI NE OLACAK?: Boğaçayı’nda benim projem meclisten geçmedi. Çocukların balık tuttuğu, yetişkinlerin vakit geçirdiği bir rekreasyon projem vardı. Kıyı boyunca sette çalışması yapılacaktı. Projem çılgın değildi, meclisten geçmedi. Düden Çayı için de denize döküldüğü yere kadar olan 15 kilometrelik alana rekreasyon projem var."