'Başka Sinema Rota: Eskişehir' başlıyor

"Başka Sinema Rota: Eskişehir” etkinliği 23-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik, 2022 yapımı belgesel "Aşk, Mark ve Ölüm" filmiyle açılacak.

Tony Gatlif’in Türkiye prömiyerini yapacak son filmi 'Tom Medina' etkinlikte gösterilecek.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başka Sinema, 23-28 Eylül tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşecek olan “Başka Sinema Rota: Eskişehir” etkinliği izleyicilerle buluşacak. Etkinlikte, film gösterimleri dışında paneller, söyleşiler ve etkinlikler de yer alacak. 

ETKİNLİK, 'AŞK, MARK VE ÖLÜM' İLE AÇILACAK

“Başka Sinema Rota: Eskişehir”, daha önce "Motör: Kopya Kültürü & Popüler Türk Sineması" belgeseliyle tanınan Cem Kaya’nın yönetmeni olduğu, Türkiyeli gurbetçilerin müzik kültürünü anlatan 2022 yapımı belgesel "Aşk, Mark ve Ölüm" filmiyle açılacak. Türkiye sinemasının son dönem örneklerinden usta yönetmenlerin klasik filmlerine bir seçkinin yer alacağı etkinlikte ayrıca, dünya sinemasından örnekler ve festivallerden ödüllerle dönmüş filmler yer alacak.

Etkinlikte gösterilecek yapımlardan bazıları şöyle:

Hirokazu Kore-eda’nın son filmi "Bebek Servisi" (Broker), Michel Hazanavicius’un 2022 Cannes Film Festivali’nin açılışını yapan zombi komedi filmi "Final Cut", 2022 Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödülü kazanan Claire Denis’nin filmi "Öğle Güneşinde Yıldızlar" (Stars at Noon), 2022 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Cristian Mungiu filmi "MR" (R.M.N.), 2018 Cannes Film Festivali’nde "Sınır" (Border) filmiyle Belirli Bir Bakış ödülünü kazanan Ali Abbasi’nin gerçek bir olaydan esinlenerek çektiği ve Türkiye prömiyerini yapacak "Kutsal Örümcek" (Holy Spider), yönetmen Tony Gatlif’in Türkiye prömiyerini yapacak son filmi "Tom Medina".

Etkinliğin ETİ Eski Fabrika’daki açık hava gösterimlerinin yanı sıra bu sene Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Cinetime Özdilek Eskişehir’de kapalı salon gösterimleri de gerçekleşecek. “Başka Sinema Rota: Eskişehir”in film programı ve bilet satışları yakında duyurulacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)