Başka Sinema Eskişehir Film Geceleri başlıyor

Başka Sinema ödüllü filmler seçkisiyle Eskişehir'de izleyicilerle buluşacak. Bu sene ilk kez düzenlenecek olan Başka Sinema Eskişehir Film Geceleri, 17 Eylül Cuma 20.00'da "The Father" ile başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başka Sinema seçkisinden ödüllü ve ses getiren filmler, Eskişehir'de açık havada izleyicilerle buluşacak. 17 – 25 Eylül tarihleri boyunca Eti Eski Fabrikası’nda gerçekleştirilecek olan gösterimler boyunca "İnsanlar İkiye Ayrılır", "Bir Nefes Daha" ve "Beni Sevenler Listesi" gibi yapımlarının yönetmen ve ekipleri de Eskişehir’e konuk olacak. 

Başrollerini Anthony Hopkins ve Olivia Colman’ın paylaştığı, iki Oscar ödüllü filmi "Baba" (The Father); erkek-egemen toplumda hayatta kalma mücadelesi veren genç bir kadının şiddet girdabına çekilmesini anlatan Emre Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği "Av"; hem Sundance’te Gece yarısı bölümünde hem de Berlin’de Panorama bölümünde gösterilen "Sansür" (Censor); Tunç Şahin’in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın’ın yer aldığı ve 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden iki ödülle dönen "İnsanlar İkiye Ayrılır"; altı dalda aday olduğu 93. Akademi Ödülleri’nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen "Minari"; Norveç sinemasının yönetmeni Joachim Trier’ın 74. Cannes Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle dönen filmi "Dünyanın En Kötü İnsanı" (Worst Person in the World); başrollerinde Hayal Köseoğlu ve Oktay Çubuk’un yer aldığı, Nisan Dağ’ın sinema ve tiyatronun ölümsüz temalarından Romeo ve Juliet üzerine rap ritminde bir çeşitlemesi olarak yorumlanan son filmi "Bir Nefes Daha"; 40. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alan, Emre Erdoğdu’nun ikinci uzun metraj filmi "Beni Sevenler Listesi"; Oscar, BAFTA, Altın Küre Ödülleri’nden birçok ödülle dönen, Chloé Zhao’nun yönetmenliğini yaptığı "Nomadland"; başrolünde Benedict Cumberbatch’in yer aldığı, gerçek bir olaydan uyarlanan bir kedi-fare oyunu "Kurye" (The Courier); ve son olarak pandeminin başlarında tamamen Zoom üzerinden çekilen ve senenin en iyi korku filmlerinden biri olarak tanımlanan "Host" seçkide yer alan filmler arasında bulunuyor.

Etkinlik programı şöyle:

17 Eylül Cuma

BABA/THE FATHER – 20:00

18 Eylül Cumartesi

AV – 20:00

SANSÜR/CENSOR – 22:00

19 Eylül – Pazar

Film Gösterimi & Ekip katılımlı söyleşi: İNSANLAR İKİYE AYRILIR - 20:00

20 Eylül Pazartesi

MINARI – 20:00

21 Eylül Salı

DÜNYANIN EN KÖTÜ İNSANI/WORST PERSON IN THE WORLD– 20:00

22 Eylül Çarşamba

Film Gösterimi & Ekip katılımlı söyleşi: BİR NEFES DAHA – 20:00

23 Eylül Perşembe

Film Gösterimi & Ekip katılımlı söyleşi: BENİ SEVENLER LİSTESİ – 20:00

24 Eylül Cuma

NOMADLAND – 20:00

25 Eylül Cumartesi

KURYE/THE COURIER - 20:00

HOST - 22:00

Etkinlik biletleri Biletix üzerinden satın alınabilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)