Başında 2 şarapnel parçası olan ağır hasta tutuklu Yıldırım tahliye edilmiyor

Dersim'de 1996 yılında yaralı halde tutuklanan Yıldırım, 26 yıldır cezaevinde başında 2 şarapnel parçasıyla yaşıyor. Yıldırım, 'cezaevinde kalamaz' raporu olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu olduğu 26 yıldır boyunca 2 şarapnel parçasıyla yaşamak zorunda kalan ağır hasta Abdurrahman Yıldırım, “Cezaevinde kalamaz”  raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Dersim'de 1996 yılında yaralı halde tutuklanan ve müebbet hapis cezası verilen Abdurrahman Yıldırım, o tarihten bu yana başında bulunan şarapnel parçasıyla cezaevinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Yıldırım, 1996 yılında Dersim’de tutuklandıktan sonra, Elbistan Cezaevi'ne götürülerek, 2 ay boyunca tek kişilik hücrede tutuldu. Ailesinin haber alması üzerine yapılan başvurular sonucu, Yıldırım normal koğuşa alındı. Tutuklandığında başında 4 tane şarapnel parçası bulunan Yıldırım, daha sonra ameliyat oldu ve başında bulunan 2 şarapnel parçası çıkarıldı. Ancak diğer iki şarapnel parçasını çıkaramayan doktorlar, şarapnel parçalarının beyin zarına yakın olduğunu ve durumun tehlike oluşturduğunu söyledi. 

Yıldırım, 26 yılda çeşitli gerekçelerle 6 farklı cezaevine gönderildi. İlk olarak tutulduğu Elbistan Cezaevi'nde 4 yıl kaldıktan sonra Konya Cezaevi'ne sürgün edilen Yıldırım, burada bir süre kaldıktan sonra Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Ardından Buca Kırıklar Cezaevi'ne sürgün edilen Yıldırım, oradan da Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Yıldırım, başında bulunan şarapnel parçaları nedeniyle rahatsızlığı artınca, tedavi olabilmek için Sincan Cezaevi'ne getirildi. Sincan'a götürüldüğü sırada yolda ring aracının kaza yapması sonrası Yıldırım, bir süre hastanede tedavi gördü. Yıldırım, son olarak sürgün edildiği Şakran T Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. 

TEDAVİ ENGELLENİYOR, İLAÇLAR VERİLMİYOR

Yıldırım ailesiyle yaptığı görüşmelerde tedavisinin engellendiğini ve sürekli kullanması gereken ilaçların kendisine verilmediğini aktardı. Ankara Devlet Hastanesi'nin hakkında 'cezaevinde kalamaz' raporu olmasına rağmen tahliye edilmeyen Yıldırım, yaşamını tek kişilik hücrede sürdürmek zorunda kalıyor. 

ANNE YILDIRIM ADALET NÖBETİ’NDE

Mezopotamya Ajansı'ndan Delal Akyüz'ün aktardığına göre Abdürrahim Yıldırım’ın annesi Vesile Yıldırım, 53 gündür İzmir Barosu önünde başlatılan hasta tutukluların tahliyesi için başlatılan Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyor. Oğlunun durumuna ilişkin bilgi veren Yıldırım, “Oğlumun başında hala iki tane şarapnel parçası bulunuyor ve özellikle son dönemde oğlumun kullandığı ilaçlar kedisine verilmiyor. Oğlumun nitelikli koşullarda tedavi olabilmesi için serbest bırakılması gerekiyor” dedi.

Cezaevlerinde binlerce hasta tutuklu olduğunu söyleyen Yıldırım, tutukluların infaz süreleri bitmesine rağmen serbest bırakılmadıklarını ve hasta tutuklularında tedavisinin sağlanmadığına dikkat çekti. Anne Yıldırım, “Sadece benim oğlum değil, bu durumda olan binlerce tutuklu var. Aysel Tuğluk ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmiyor. Buradan Cumhurbaşkanı’na, Adalet Bakanı’na sesleniyorum, ellerini vicdanlarına koysunlar. Biz anneleri dinlesinler, yüreğimiz yanıyor. Adalet Nöbeti keyfiyetten başlamadı. Cezaevlerinde tutuklular üzerinde ki baskının son bulması gerekiyor. Oğlum 26 yıldır bu şekilde yaşamaya çalışıyor. Hapishanelerde tutuklular üzerinde çok baskı var. Bir çözüm bulunsun, barış yolu açılsın, kan dursun” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)