Başıbozuk Yayınevi yayın hayatına başladı

Başıbozuk Yayınevi, yayın hayatına başladı. Başıbozuk Yayınevi'nin sitesinde yer alan kitaplar okuyucular tarafından PDF olarak bilgisayarlara indirilebilecek ya da sitede online olarak okunabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başıbozuk Yayınevi, "'ideal' bir yayıncılık faaliyeti PDF kitap ile parasız kitap yayınlayarak da mümkündür" düşüncesiyle yayın hayatına başladı. Başıbozuk Yayıncılık'ın sitesinde şu anda çeviri ve telif olarak 17 adet kitap yer alıyor.

Sitede yer alan bu kitaplar okuyucular tarafından PDF olarak bilgisayarlara indirilebilir ya da sitede (FLİP book) online olarak okunabilir.

Başıbozuk Yayınevi, yayın hayatına geçmesinin ardından yazar, çizer ve okurlara bir çağrıda bulundu. Yayınevinin yayımladığı çağrı şöyle:

"Yazar, çevirmen, çizer ve bilumum arkadaş, dost ve güzel insanlara çağrımızdır,

Başıbozuk Yayın adı ile internet üzerinden başlamış olduğumuz kitap yayınlama faaliyeti esasen kendimizden yola çıkarak attığımız bir adım. Bunu yayınevleri, yayıncılar ve özellikle dağıtım şirketlerinin çevirmen, yazar ve okuyucu (alıcı) üzerindeki istismarından duyulan rahatsızlığın bir ürünü olarak da telaki etmek mümkün.

Başıbozuk yayın faaliyeti içinde yer alan arkadaşlarımızın ürünlerini (çeviri, kitap ve makale) alıcıya karşılıksız ve gönüllü katkı (patreon üzerinde gönüllü maddi katkı) şeklinde sunmak bize daha uygun bir tercih olarak göründü/görünüyor.

Öyle ya da böyle yayın ve yayınevi faaliyetlerinde yazar, grafiker olarak bulunmuş, web tasarımı yapan ya da yapabilecek bireylerin bu faaliyetimize katılması bizi ziyadesi ile memnun eder.

Ayrıca belirtmeliyiz ki Türkiye’deki yayın faaliyetlerinin kötü taraflarından biri olan yayınlanan eserlerin tükendikten sonra satışı azaldığından dolayı – talep yetersizliğinden dolayı – yayınlanmamasının okuyucu ve “kültür” yayıncılığı adına çok fena bir durum olduğunun da farkındayız. Bu maksatla çeviri ya da telif eserlerin sahipleri yazar ve çevirmenlerle iletişime geçmek gayesindeyiz.

Bizler birçok defalar elde etmek istediğimiz, yayınları durdurulmuş ve artık yayınlanmayan eserleri çok pahalı olduğundan dolayı elde edemedik. İnternet üzerinden PDF olarak elde etsek dahi okunamaz şekilde bulduğumuz olmuştur. Bundan dolayı eser sahibi çevirmen ve yazarlara da çağrı yapmak gayesindeyiz. Bizlere ulaşmaları halinde esere gerekli ehemmiyeti gösterip eseri okuyucuya temiz ve okunabilir şekilde sunmayı amaçlamaktayız.

Buna ek olarak; telif sahibi olmayan eserleri, referans kitaplarını temiz ve okunur şekilde yayına sunmak amacımız da var. Bunun için ise okuyuculardan eser ve eser önerilerine her zaman açığız.

Eserler yayın faaliyetinde bulunan arkadaşlar tarafından değerlendirmeye tabi tutularak yayına alınacaktır.”

Başıbozuk Yayınları Sosyal Medya Hesapları:

Website: https://basibozukyayin.com/

Facebook: https://www.facebook.com/B.Bozuk

Twitter: https://twitter.com/basibozukyayin

İnstagram: https://www.instagram.com/basibozukyayin/