Başhekimden sitem: Ne zaman yardımcı olacaksınız?

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, pozitif vaka ve yoğun bakım ihtiyacı duyan hasta sayısının uyarılara rağmen artışa geçtiğini vurgulayarak, halkın sağlık görevlilerinin yaşadığı zorlukları göz önünde tutarak dikkatli olmasını istedi.

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Bir hafta içerisinde 107 kişinin karantina kurallarını ihlal ettiği, 301 kişinin ise devlet yurtlarında izolasyona tabi tutulduğu Kocaeli’de vakalar tekrar ciddi bir yükselişe geçti. Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş ise sosyal medya hesabından yaptığı "Ne zaman yardımcı olacaksınız?" başlıklı paylaşımla halkı kurallara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

‘VAKALARIN ARTIŞI, UYARILARIN ETKİLİ OLMADIĞINI GÖSTERİYOR’

Gerçekleştirilen uyarıların vaka sayılarına bakıldığında dikkate alınmadığını vurgulayan Mustafa Güneş "Covid-19 ile ilgili gerek sosyal medyadan gerekse diğer kanallardan uyarıların her şekli yapılıyor. Etkili olup olmadığını, ne kadar etkili olduğunu veya ne kadar dikkate alındığını bilemiyorum. Son zamanlarda vakaların bu kadar artışı, yoğun bakım ihtiyacı duyan hastalarımızın artışı, uyarıların etkili olmadığını gösteriyor. Pandemi polikliniklerinde gece 02.30'lara kadar devam eden kuyruklar bu kanıya varmamıza yol açıyor” dedi.

‘ALKIŞLAR BİTSE DE, KALEMLER KIRILSA DA BİZ MÜCADELEMİZE DEVAM EDIYORUZ’

Sağlık çalışanlarının pandeminin en başından bu yana korona virüsüyle mücadele ettiğine dikkat çeken Güneş, “Sadece özet olarak şunu yazmak istiyorum; her gün kaybettiğimiz yakınlarımızın, dostlarımızın acı haberleri bizde etkili olmuyorsa, okullarına hasret çocuklarımızın, gençlerimizin ruh hali bize ders olmuyorsa, maddi ve manevi kayıplar bizim için önem arz etmiyorsa, aylardır bu mücadelede ruhen ve beden perişan olan sağlık çalışanlarının, daha doğrusu bu mücadelenin tüm kahramanlarının haline acıyınız. Bu yolda her gün kaybettiğimiz, mücadelede hastalanıp daha iyileşme süresini doldurmadan cepheye koşanları düşünün. Biz rahat yataklarımızda rüya aleminde yaşarken hastane koridorlarında canlara can olmak için oda oda koşup perişan olan sağlıkçılarımızın halini düşünün. Bu savaş bizim cephemizde bitmedi ve ilk günkü gibi aynı yoğunlukla devam ediyor. Alkışlar bitse de, övgü dolu kalemler kırılsa da biz mücadelemize devam ediyoruz. Ya siz! Siz bize ne zaman yardımcı olacaksınız?" ifadelerine yer verdi. (DUVAR)