Başbakan mutfaktan fotoğraf paylaştı, 'çiğ tavuk' tartışması çıktı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Instagram paylaşımına tepki gösteren bir kullanıcı, "Salmonellayı sevmiyorsanız çiğ tavuk ve çiğ sebzeleri için aynı kesme tahtasını kullanmayın" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, Instagram kullanıcılarını ikiye böldü. Zaman zaman gündelik hayatından kesitleri paylaşan Frederiksen'ın son fotoğrafı 'çiğ tavuk' tartışmasını beraberinde getirdi.

Frederiksen'in yemek yaparken paylaştığı görselde, tavuk ile sebzeleri aynı kesme tahtasında doğradığını gören sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Hayır! Tavuk ve sebzeler için aynı kesme tahtasını kullanmayın" yazarken, başka biri ise şu ifadeleri kullandı: Sevgili Mette, salmonella ve tuvaletin yakınlarında 48 saat geçirmeyi sevmiyorsanız çiğ tavuk ve çiğ sebzeler için ASLA aynı kesme tahtasını kullanmayın."

Fotoğrafın altına gelen yorumları yanıtlayan Frederiksen ise, "Elbette tencerede soğan ve tavuk yeterince ısıtılmalıdır. Bu arada, hem kesme tahtası hem de bıçak işlemlerden sonra sıcak suyla yıkandı" dedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)