Başarır ve Türkkan hakkında dokunulmazlığın kaldırılması kararı

TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarını görüşen TBMM Hazırlık Komisyonu, 10 dakika süren toplantının ardından AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin hazırladığı raporda dokunulmazlığın kaldırılması yönünde görüş bildirildi. Komisyon raporu, üst komisyon olan Anayasa Adalet Karma Komisyonu’nun gündemine gelecek.

TBMM'de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili Hazırlık Komisyonu, çalışmalarını bugün tamamladı ve raporunu yayınladı.

Komisyon toplantısına; CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri katılmadı. AK Parti ve MHP’li üyelerin hazırladığı raporda; CHP’li Başarır ve İYİ Partili Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği yönünde görüş bildirildi.

Hazırlık Komisyonu’nun raporu, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’un gündemine gelecek. Karma Komisyon’un raporu da daha sonra TBMM Genel Kurulu’na gelecek.

TOPLANTI 10 DAKİKA SÜRDÜ

Hazırlık Komisyonu’nun bugünkü toplantısı saat 16.18’de başladı ve 10 dakika sürdü. Komisyonun kararını Komisyon Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya açıkladı.  

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın komisyon toplantısı sırasında salona girip yaklaşık 2 dakika sonra çıkması da dikkat çekti.

NE OLMUŞTU? 

CHP'li Başarır'ın Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın görevinden alınmasının ardından mahkeme heyetine gösterdiği tepki, İYİ Partili Türkkan'ın ise şehit yakını olduğu öne sürülen bir kişiye sarf ettiği sözler nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, 11 Ocak'ta; Başarır ile Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti grupları; komisyonun gündeminde 1700’den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın iki dosyanın gündeme alınmasına tepki göstermiş komisyon çalışmalarına katılmama kararı almıştı. HDP milletvekilleri de komisyon toplantılarına katılmamıştı. (HABER MERKEZİ)