Başakşehir'de gol sesi çıkmadı

Süper Lig 36'ncı hafta maçında Başakşehir ve Galatasaray 0-0 berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 36'ıncı haftasında karşılaşan Medipol Başakşehir (İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü) ile Galatasaray, golsüz berabere kaldı.

Süper Lig'de beklentilerin gerisinde bir sezon geçiren Galatasaray, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Başakşehir'e konuk oldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, müsabakanın ilk 10 dakikasında pozisyonlar bulan Galatasaray, skoru değiştiremedi. Ardından oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım da girdiği pozisyonları gole çeviremeyince devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

Maçın ikinci yarısında sarı-kırmızılılar pozisyon üretmekte zorlanırken, Başakşehir üst üste tehlikeli ataklar geliştirdi. Sol kanatta Mısırlı hücum oyuncusu Trezeguet ile etkili olan ev sahibi takım, kaleci Fernando Muslera'yı geçemedi.

Son dakikalarda Barış Alper Yılmaz ve Bafetimbi Gomis ile pozisyona giren Galatasaray, golü bulamadı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu skorun ardından Galatasaray, puanını 48'e çıkardı ve 13'üncü sırada kaldı. Avrupa kupaları için mücadele eden Başakşehir ise 61 puanla 4'üncü sırada yer aldı.

GALATASARAY'DA ÜST ÜSTE PUAN KAYBI

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de son 2 maçında sadece 1 puan alabildi. Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Galatasaray, 35'inci haftada sahasında 3-2 kaybettiği Demir Grup Sivasspor maçının ardından Başakşehir karşılaşmasında da puan kaybetti.

GALATASARAY BAŞAKŞEHİR'E 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, son yılların formda takımı Başakşehir'e 5 maçtır yenilmiyor.

Turuncu-lacivertliler karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunun ilk yarısında sahasında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 5 müsabakada 2 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 7 gol atan Galatasaray, kalesinde 2 gol gördü.

Galatasaray, deplasmanda rakibine karşı son 4 maçı da kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, dış sahadaki müsabakalarda 1 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. (HABER MERKEZİ)