Başak Demirtaş: Bu morali Selahattin ile paylaşacağım

Yeşil Sol Parti’nin kadın seçim bürosu açılışında konuşan Başak Demirtaş, "Buradan aldığım morali Selahattin ile paylaşacağım. Diyeceğim ki sen merak etme halkımız elinden geleni yapacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Evrim Deniz – Ardıl Batmaz

DİYARBAKIR- Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki kadın seçim bürosu vatandaşın yoğun katılımıyla açıldı. Davul ve zurnalar eşliğinde halayların çekildiği açılışta HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da yer aldı. Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı kitapları imzalatan vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuşmasına Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın selamını ileterek başlayan Başak Demirtaş, toplanan kalabalığı "Ne kadar coşkulu, ne kadar güzel, ne kadar güçlüsünüz" diye seslendi.



‘PARTİMİZDE ÇARE BİTMEZ, KARARLILIK BİTMEZ, CESARET BİTMEZ’

İktidarın Selçuk Mızraklı, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş’ı cezaevine atarak ‘geri adım attırmayı’ hedeflediğini söyleyen Demirtaş, "Ama yanılıyorlar. Arkadaşlarımız yılmadı, cezaevlerinde direnmeye devam ediyorlar. Sanıyorlar ki onları cezaevine koyarak bize geri adım attıracaklar, bizi yıldıracaklar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Sizler de iradenize sahip çıktınız, geri adım atmadınız. Mücadeleyi gün ve gün durmadan daha da büyüttünüz. Bu halka bir tek geri adım attıramadılar. Şimdi bunlarda oyun bitmiyor. Belediyelerimize kayyum atadılar. Eş başkanlarımızı, milletvekillerimizi tutukladılar. Binlerce arkadaşımızı hapsettiler. Şimdi de HDP’yi kapatmak istiyorlar. Onlar HDP’yi kapatmak isteyebilirler ama partimiz çok doğru bir karar vererek Yeşil Sol Parti’yle seçime girmeye karar verdi. Onlarda oyun bitmeyebilir ama bizim partimizde de çare bitmez, kararlılık bitmez, cesaret bitmez" diye konuştu.



'BAĞLAR TAMAMDIR, KADINLAR TAMAMDIR, AMED TAMAMDIR'

Gençlere sosyal medya hesapları üzerinden Yeşil Sol Parti’yi paylaşma çağrısında bulunan Demirtaş, "Şimdi tüm halkımızla Yeşil Sol Parti’yi büyütme zamanı" dedi. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik krize de değinen Demirtaş, "Ablalarım, kız kardeşlerim sizler bugün iftar sofrasından kalktınız geldiniz. Allah hepinizin orucunu kabul etsin. Ama en son ne zaman bir tencereye doğru düzgün et koyabildiniz? Bugün bir çuval un olmuş 500 lira, bir teneke yağ 600 lira, bir ekmek 8 lira olmuş, soğanın kilosu 20 lira. Şimdi bu zulme artık yeter demeyelim mi, dur demeyelim mi? Buradan büyük bir moral aldım. Buradan aldığım morali Selahattin ile paylaşacağım. Diyeceğim ki sen merak etme halkımız elinden geleni yapacak. 14 Mayıs günü hep birlikte zafer kazanacağız. Bağlar tamamdır. Kadınlar tamamdır, Amed tamamdır" ifadelerini kullandı.

Sarı, kırmızı ve yeşil meşaleler eşliğinde kurdelenin kesildiği açılış Koma Jin Ma'nın müzik dinletisinin ardından son buldu.