Erkan Baş: Akşener'in eril ve mafyatik söylemin hedefi olması kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Akşener'e yönelik sözlerine tepki gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Çok çirkin ve tehlikeli sözleri kayıtsız şartsız kınıyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İYİ Parti lideri Meral Akşener'e saldırı girişimiyle ilgili olarak, “Gelin hanım beni Netanyahu ile aynı kefeye koyup memleketime gidiyor. Orada ona güzel bir ders veriliyor. Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler” demişti.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan'a tepki gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Erdoğan'ın sözlerini “çok çirkin ve tehlikeli” olarak nitelendirdi.

Baş, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le dünya görüşümüz tümüyle farklı ama iktidarın eril ve mafyatik söylemlerin hedefi olması kabul edilemez. Şahsın fıtratı bu olabilir fakat bu dil, bu tarz ülkemize egemen olamayacak. Çok çirkin ve tehlikeli sözleri kayıtsız şartsız kınıyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)