Bartın Valiliği koronaya yakalanan kamu görevlilerine disiplin cezası uygulanması kararını geri çekti

Bartın Vali Yardımcısı Akdaş tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen ve korona olan personele disiplin cezası verileceği belirtilen yazısı, Bartın Valisi Güner tarafından geri çekildi.

Google Haberlere Abone ol

BARTIN – Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş tarafından 21 Nisan’da kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı, maksadını aştığı gerekçesiyle Bartın Valiliği tarafından geri çekildi.

Bartın Valisi Sinan Güner, yazıda maksadını aşan ifadeler bulunduğunu kabul ederek konuyla ilgili açıklama yaptı. Güner, "Koronavirüsle mücadelede bugüne kadar fedakarca görev alan mesai arkadaşlarımız arasında son dönemde vaka sayılarında artış olduğu görülmüştür. İl genelinde olduğu gibi kamu kurumlarında da artış gösteren vaka sayılarının, korona virüsle mücadelede etkin görev alan kamu görevlilerini etkilememesi ve kamu kurumlarının bizatihi vaka kaynağı olmaması amacıyla vali yardımcımız imzasıyla gönderilen ve soruşturma açılacağına dair maksadını aşan ifadelere yer verilen yazı tarafımca geri alınmıştır" diye konuştu.

VALİ YARDIMCISININ YAZISINI VALİ GERİ ÇEKTİ

Vali Yardımcısı Akdaş tarafından salgınla mücadele kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin herhangi bir şekilde temaslı ya da pozitif olmaları durumunda, Genelge ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları uyarınca sorumlu sayıldığından, temaslı ya da pozitif etkilenen bu kişilerin temaslı ya da pozitif olma nedenleri kurum amirleri tarafından mutlaka sorgulanacaktır. Yapılan inceleme veya soruşturmada gerekçeleri yeterli görülmeyen personel hakkında kurum amirlerince disiplin işlemi yapılacaktır” denilmişti. (DUVAR)