Barolar Birliği: Gezi kararı yargının kara lekesidir

Türkiye Barolar Birliği, Gezi Parkı davası kararlarını değerlendirdi: Yargı öç alma aracı olarak kullanıldı, kara lekedir...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye Barolar Birliği (TBB), Gezi Davası’nda verilen kararlar hakkında yazılı açıklama yaptı.

‘Gezi davası kararı yargının kara lekesidir' başlığıyla yapılan açıklamada mahkeme heyeti üyelerinden Kürşad Bektaş’ın karşı oyuna dikkat çekildi.

AK PARTİLİ HAKİM VURGUSU

Açıklamada AK Parti’den milletvekili aday adayı olan hakim Murat Bircan’ın heyette bulunmasının ‘tarafsızlık’ görüntüsünü ortadan kaldırdığına vurgu yapılarak, “Ceza kararını veren heyetin bir üyesinin yargılamanın bağımsız ve tarafsız bir yargı organı tarafından adil yargılanma ilkelerine uygun olarak yürütüldüğü konusunda ciddi şüpheler doğurmakta ve kamu vicdanını, adalete güven duygusunu zedeleyecek bir sonuca yol açmaktadır” denildi.

‘YARGI ÖÇ ALMA ARACI OLARAK KULLANILDI’

Gezi davası kararlarının yargının toplumsal muhalefeti sindirme, itibarsızlaştırma ve öç alma aracı olarak kullanılmasının en somut örneği olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Gezi Parkı davasında verilen cezaların Anayasa’nın 2. maddesinde yer alan temel niteliklerini ve özellikle insan haklarına saygılı, hukuk devleti olma niteliğini bir tartışma konusu haline getirecek sonuçlar doğuracaktır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı demokratik tüm haklarını kullanan insanların ve onları savunan avukatların vazgeçilmez hakkıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak yurttaşların adil yargılanma hakkına riayet eden, bağımsız ve tarafsız bir yargının inşası için mücadele etmeyi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”