Baro Başkanı avukatlar için 24 saatlik oturma eyleminde

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, avukatların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için adliye bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, avukatların meslek yaşamlarında, adliyelerde yaşadıkları sorunlara ve çözüm taleplerine dikkat çekmek amacıyla Antalya Adliyesi'nde oturma eylemine başladı. 24 saat boyunca adliye bahçesinde oturma eylemi yapacağını belirten Geçilmez, "Adli yardım ücretleri yaklaşık bir buçuk yıldır ödenmiyor. Avukatların iş alanlarına müdahale eden oluşumlar var. Bunlarla mücadele ediyoruz, şikayet ediyoruz olmuyor. Avukatların mesleki alanlarına müdahalenin önlenmesi gerekiyor" dedi. 

ARZUHALCİLERE YASAL DÜZENLEME

Danışmanlık şirketleri ve arzuhalcilerle mücadele için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizen Geçilmez, “Şirketlerin avukat bulundurma zorunluluğunun kapsamının genişletilmesi, aynı şartlara sahip limited şirketlerin de kapsama dahil edilmesi, ihlal halinde takibinin yapılması ve avukatla takibi zorunlu davaların kapsamının genişletilmesi gerekiyor" diye konuştu.  

CMK İÇİN GÜNCEL ÜCRET TARİFESİ

Başkan Geçilmez, mesleki koşullarla ilgili taleplerini de şöyle sıraladı: "CMK ücret tarifesinin hakkaniyete uygun olarak güncellenmesi, ‘Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ ile eşitlenmesi gerekiyor. Kıdemi 5 yılın altında olan avukatlara Bağ Kur ve vergi muafiyeti, tüm avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi getirilmeli.” (DUVAR)