Barlas'tan Gülşen yorumu: Yargının hukuk dışına çıkmak gibi lüksü yok

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Gülşen'i tutuklayan yargı sürecini değerlendirdi: "Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz." diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas, Gülşen'in tutuklanmasının hukuk dışı olduğunu yazdı. Ev hapsinin gerekçesini de anlamanın mümkün olmadığını belirten Barlas, "Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz" dedi. 

Barlas'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“Son dönemde şaşırtıcı olaylarla karşılaşıyoruz. Şarkıcı Gülşen'in tutuklanması da bunlardan biri. 3 günlük tutukluluğun ardından Gülşen tahliye edildi. Cezasını ev hapsi olarak çekecek. Ev hapsinin gerekçesini de anlamak mümkün değil, ama en azından bir yanlış düzeltilmiş oldu. Gülşen'in saçma sözlerine sert tepki verenler yüzde yüz haklı iken tutuklama kararıyla Gülşen mağdur duruma düştü. Gülşen'e en sert tepkiyi gösterenler bile bu tutuklama kararını şaşkınlıkla karşıladı.

Toplum en sert tepkiyi verebilir. Ancak yargının hukuk dışına çıkmak gibi bir lüksü yok. Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz. Gülşen olayı siyasilere ve yargıya ders olmalı.” (HABER MERKEZİ)