Barış Yıldırım ve Murat Mengirkaon’dan İzmir’de Halk Konseri

Müzisyenler Barış Yıldırım ve Murat Mengirkaon, 23 Aralık Perşembe akşamı İzmir'de ‘Geniş Merdivenden Şarkılar’ adıyla bir halk konseri gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki bağımsız müzisyen, Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım 23 Aralık Perşembe akşamı İzmir Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde ‘Geniş Merdivenden Şarkılar’ adıyla bir halk konseri gerçekleştirecek. 

Daha önce birlikte ve ayrı ayrı çeşitli tekliler, kısa ve uzun albümler yayınlayan ve dinletiler gerçekleştiren ikiliye sahnede Kurtuluş Doğru, Sedat Genç, Özgür Duran, Yılmaz Yıldız ve Cem Karataş eşlik edecek. Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım konserde kendi şarkılarının yanı sıra Ruhi Su, Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya, Efkan Şeşen, Koma Amed, Metin-Kemal Kahraman ve Mikis Theodorakis gibi bestecilerin eserlerini de kendi düzenlemeleriyle yorumlayacak. Konserde Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra Zazaca, Azerice, İspanyolca ve İtalyanca melodiler de seslendirilecek.

THEODORAKİS ANISINA...

Konser, adını, bu yılın Eylül ayında hayatını kaybeden büyük Yunan besteci Mikis Theodorakis’in ‘Geniş Merdiven’ şarkısından alıyor. Şair Kambanellis’in yazdığı orijinal sözleri büyük ölçüde yeniden koruyarak şarkıyı ilk kez bütün haliyle Türkçeye uyarlayan Barış Yıldırım, Murat Mengirkaon’la birlikte eseri çeşitli dinletilerde yorumladı. Eserin ilk yorumlandığı yer olan Cafe Dengi’de polisin yaptığı keyfi ve yıldırmaya yönelik GBT uygulaması, Sanat Meclisi’nin Sanatta Hak İhlalleri Raporu’nda da kendine yer bulmuştu.

Saat 20:00'de başlayacak olan konsere giriş ücretsiz ve biletsiz gerçekleşecek. Kültür Merkezi kapısında dinleyicilere HES kodu kontrolü yapılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)