Barış Terkoğlu: Hain, alçak, adi, soysuz Vahdettin

"Vahdettin'e hain diyenler yargılanacak" diyen Mustafa Albayrak'a cevap veren gazeteci Barış Terkoğlu, Atatürk'ün sözlerini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde katıldıkları TV programında Ümit Zileli'ye cevap vererek "Vahdettin'e hain diyenler yargılanacak" diyen Mustafa Albayrak'ı işaret eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "Ne garip, eylemle sınanmış bir tarihi, talimatlı savcılarıyla yeniden yazacaklarını sanıyorlar" dedi.

Atatürk'ün Vahdettin'i "hain, devlet başkanlığını kirleten, soysuz, alçak, menfaatçi, düşmanın elinde oyuncak, kirli tahtta oturan, adi mahluk, alçak, aciz, pespaye, sefil, zavallı, acınacak, tilki tabiatındaki entrikacı..." sıfatlarıyla tanımladığını hatırlatan Terkoğlu, "Nasıl olmasın? O bağımsızlık mücadelesi verirken hakkında idam kararı alan, ülke işgal altındayken işgalcilerle işbirliği yapan, eşlerini bile işgalcilere emanet eden, Sakarya Harbi sırasında Saray’da Nimet Nevzad Hanım ile düğün yapacak kadar milletinden kopmuş bir şahsiyete ne denebilirdi? Atatürk “az bile söylemiş” denebilir...

Sonuç olarak Vahdettin üzerinden yeni bir tarih kurmaya çalışanlar, Tunç Soyer’i ya da Ümit Zileli’yi değil, Atatürk’ü yargılıyor" diye yazdı.

(YAZININ TAMAMI)