Barış Terkoğlu: Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "50+1 değişmeli" açıklamasını değerlendiren gazeteci Barış Terkoğlu, Bahçeli'nin 50+1'in değişmesinin istemediğini hatırlatarak "Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak mı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesini istediğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından gerisindeki tartışmaları daha önce Bahçeli'nin 50+1 ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "Evet, söz konusu sistemi Erdoğan getirdi. Kamuoyuna, istikrarın ön şartı gibi anlatıldı. Gelgelelim, sonuçta herkesi ittifaklara mecbur etti. Uçakta 'kimin eli, kimin cebinde belli değil, yok altılı, yok on altılı masa...' dedi ama seçimde kendisi de MHP, BBP, YRP, DSP, HÜDA PAR ile ittifak kurup alternatif altılı masa kurmuştu. Haliyle Erdoğan’ın sözleri yalnız muhalefeti işaret etmiyor. Belli ki kendisini de kapsıyor" ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANINI KÜÇÜK PARTİ VESAYETİNE SOKUYOR'

"Belli ki yüzde 50 sistemi, büyük partileri küçüklerle ittifaka mecbur bırakırken kazanan cumhurbaşkanını da küçük parti vesayetine sokuyor" diyen Terkoğlu, "Erdoğan belki de Bahçeli’yi artık sırtından atmak, yerini Meclis’te kuracağı birlikteliklerle doldurmak istiyor. Haliyle muhalefetle yapacağı anayasa pazarlığına da bir yol açıyor" değerlendirmesi yaptı.

(YAZININ TAMAMI)