Barış Pehlivan: Veyis Ateş hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlatılmış

Gazeteci Barış Pehlivan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Veyis Ateş hakkındaki iddialarla ilgili bir soruşturma başlattığını ama resen mi yoksa şikayetle mi olduğunun bilinmediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz (SBK) için aracılık yaptığı ve 10 milyon euro istediği iddia edilen gazeteci Veyis Ateş hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Barış Pehlivan Cumhuriyet'teki köşesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Veyis Ateş hakkındaki iddialarla ilgili bir soruşturma başlattığını yazdı. Ateş'in kendisini tanıyan gazetecilere “Suç duyurusunda bulundum” dediğini de aktaran Pehlivan "Soruşturma resen mi yoksa Ateş’in başvurusuyla mı açıldı, henüz net değil. Öğrendiğime göre savcılık, avukat Volkan Dülger’den SBK ile Ateş’in telefon kayıtlarının orijinalini ve konuya dair ek bilgi istemiş. Avukat Dülger ise kendisinde bir kayıt olmadığını, müvekkilinin Avusturya’da tutuklu olduğunu savcılığa iletmiş" ifadelerini kullandı.

'AKIBETİ ŞUBAT 2022'DE BELLİ OLACAK'

Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger'le yaptığı görüşmeyi de aktaran Pehlivan, SBK’nin akıbetinin Şubat 2022’de belli olacağını, telefonunun da iade edileceği ülkeye verileceğini söyledi. Pehlivan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

"Yani Türkiye’ye mi ABD’ye mi iade edileceği o zaman netleşecek. “Hukuken Türkiye haklı, siyaseten ABD kuvvetli” diye de ekliyordu SBK’nin avukatı. Dedim ya, o çok merak edilen telefonu sordum. İçinde akçeli görüşmelerden doğum günü videolarına kadar çok tartışılacak kayıtların olduğu iddia edilen SBK’nin sır deposunu... SBK’nin bizzat avukatına dediğine göre, kendisini gözaltına alan Avusturya polisi telefonuna da el koymuştu. Şimdi de Avusturya savcılığının elindeydi. Hangi ülkeye iade edilirse o ülkenin yargı makamının kararıyla içeriği incelenebilecekti. Kuşku yok ki Türkiye’de uykusu kaçanlar SBK’nin ABD’ye iade edilmesini istemiyor. Zira kirlerinin gün yüzüne çıkmasına orada engel olamayacaklarını biliyorlar."