Pehlivan: Fırat Delibaş’a yakın olduğunu söyleyen kişilerden tehditler alıyorum

Gazeteci Barış Pehlivan "Soylu ses çıkaracak mı?" başlıklı yazısı nedeniyle 'Fırat Delibaş’a yakın olduğunu söyleyen' kişiler tarafından tehditler edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen bir suç örgütü üyesinin yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıp adli kontrolle serbest bırakıldığını yazdığı dünkü yazısında ismi geçen Fırat Delibaş’a 'yakın olduğunu söyleyen' kişiler tarafından tehdit edildiğini duyurdu.

Pehlivan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Cumhuriyet’teki köşemde, adının haberlerde geçtiğini yazdığım için Fırat Delibaş’a yakın olduğunu söyleyen kişiler tarafından ciddi tehditler alıyorum. Yazım aşağıda, kamuoyuna duyurulur…" dedi. 


NE OLMUŞTU?

Pehlivan "Soylu ses çıkaracak mı?" başlıklı yazısında uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklanan L'Actone Holding patronu Ali Osman Akat'ın tahliye sürecini yazmış, bunun ilk olmadığına dikkat çeken Pehlivan, geçen hafta haber sitelerine “Suç örgütü lideri Fırat Delibaş’ın ikinci adamı M.D. yakalandı" başlığıyla yansıyan olaya vurgu yaparak M.D'nin yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını hatırlatmıştı.

Pehlivan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Metamfetaminle mücadelemizi güçlü şekilde yapar ve yenersek Türkiye, dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda en az ölümü yaşayacak ülke olacak. Bunu başarabilir miyiz, başarırız. Buradaki dert, metamfetamini mağlup etmektir" sözlerini hatırlatarak, "Ee madem bu kadar hayati bir konu, nasıl serbest kalıyor bu insanlar? Bakın, arabasında uyuşturucuyla yakalanıp Menzilci olduğu için beraat eden Emniyet Müdürü Zafer Ç’yi hatırlatmıyorum bile. Sadece son üç haftada olanlara bakarak soruyorum: Zamanında verilen yargı kararlarına karşı eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile açık polemiğe giren Bakan Soylu yine ses çıkarır mı? Yoksa birilerinin derdi aslında 'metamfetamini mağlup etmek' değil mi?" demişti. (HABER MERKEZİ)