Barış Atay'dan adalet nöbetine ziyaret

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Gezi Davası'nda verilen cezaları protesto etmek için TMMOB'un başlattığı adalet nöbetini İzmir'de ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada verilen cezalara karşı başlatılan adalet nöbeti sürüyor. İzmir Mimarlık Merkezi önünde devam eden nöbette, binaya üzerinde Gezi tutuklularının fotoğrafları bulunan “Nöbetteyiz” yazılı pankart asıldı.  Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da nöbeti ziyaret etti.

‘GEZİ RUHUYLA DEVAM EDECEĞİZ’

Ziyarette açıklama yapan Atay, “Adalet nöbetini 34’üncü günü. Türkiye’nin her yerinde her gün onların verdiği mücadelenin aslında bitmeyecek bir mücadele olduğunu, sonunda aramıza geri geleceklerini, özgürce beraber yaşayacağımız günler için verdikleri mücadeleyi anlatmak için yan yana geliyoruz. Gezinin yıldönümü olmasının bizim açımızdan önemi büyük. Onlara selam olsun” dedi.
Nöbet eylemini sürdürenler “Gezinin ruhu neyse aynı ruhla devam edeceğiz. Biz kazanacağız” dedi. Açıklamaların ardından sık sık “Sarayın korkusu gezinin ruhu” ve “Gezi direnişi onurumuzdur” sloganları atıldı.