Barış akademisyenlerinin belgeseli: Ufka Bakma Durağı

KHK ile ihraç edilen akademisyen Ulaş Bayraktar ve arkadaşlarının kurduğu yeni hayatın hikayesini anlatan 'Ufka Bakma Durağı' isimli belgesel yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen akademisyen Ulaş Bayraktar ile kendisi gibi barış imzacısı olan Ayşe Gül Yılgör ve Galip Deniz Altınay’ın kurduğu yeni dünyanın hikayesini anlatan 'Ufka Bakma Durağı' belgeseli Youtube'da yayınlandı. 

Yapımcılığını Zeynep Ünal’ın, yönetmenliğini Çiğdem Mazlum ve Sertaç Yıldız’ın üstlendiği belgesel, AB Sivil Düşün Kampanya Desteği ve Fongogo Kitlesel Fonlama Kampanyası’yla hazırlandı. 

Belgeselin tanıtımında şu ifadeler yer aldı: 

“Bir imza, bir insanın hayatını nasıl değiştirir? Bir insanın bireysel iradesi ile attığı imza, kaç kişinin hayatını etkiler? Hayata yeniden başlamak için ne kadar geriye gitmek gerekir? Okuduğun okullar; liseler, üniversiteler… Hepsini geride bırakıp yeni bir hayata başlamak mümkün müdür? 

“29 Nisan 2017 günü 689 sayılı KHK ile Mersin Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Ulaş Bayraktar; beş yaşındayken orduda yüzbaşı olan babasını bir çatışmada kaybettiği günden bu yana, 40 yıla yakın bir zamandır devam eden çatışmalı sürecin ancak barış sağlanarak çözülebileceğine inandığı için imzacı akademisyenlerden biri oldu. Yaşamında sarsıcı değişiklik yaratan bir ‘imza’nın ardından kitaplarla, insanlarla ve gençlerle bir arada olmanın yöntemlerini aradı.

“Sonunda, kendisi gibi barış imzacısı olan Ayşe Gül Yılgör ve Galip Deniz Altınay’la birlikte akademinin, binaların ve unvanların çok ötesinde anlamlara karşılık geldiğini gösteren, Mersin’in alternatif akademisini, Kültürhane’yi inşa ettiler. ‘Ufka Bakma durağı’, neşenin bir direnme biçimi olduğunu gösteren Ulaş Bayraktar’ın hikayesinden yola çıkıyor ve her köşesi farklı öyküler barındıran, dayanışmayla örülü bir mekânın, koca bir umut adasına dönüşmesine tanıklık ediyor.” (HABER MERKEZİ)