Barınamıyoruz hareketi İspanyol basınında: Öğrenci hareketi gücünü fark etti

El Pais gazetesi, Türkiye'de yurt ve artan kira sorununu protesto eden öğrencileri yazdı. Haberde Boğaziçi protestolarından sonra 'öğrenci hareketinin gücünü fark ettiği' yorumu yapıldı.

Fotoğraf: Barınamıyoruz Hareketi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, Türkiye'de artan kiraları ve yurt sorununu protesto eden öğrencilerin 'Barınamıyoruz' hareketini yazdı.

'ÖĞRENCİ HAREKETİ GÜCÜNÜ FARK ETTİ'

Andres Mourenza imzalı haberde tek sorunun kira artışı olmadığı, özel olmayan öğrenci yurtlarının sayısının da azaldığı yorumu yer aldı: "Çoğu Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yakın dini tarikatlarca yönetilen ve devlet yurtlarına göre iki üç kat daha pahalı olan özel konutlar arttı." Öğrencilerin protestoların ardından kamu yurtlarında geçici olarak açılan yeni yerleri 'alışılmışın dışında bir zafer' olarak değerlendiren El Pais: "Protestolarının yasaklanmasına ya da cop ve gaz ile dağıtılmasına tanıklık eden öğrenci hareketi hareketi için tadını çıkartmaya alışık olmadıkları küçük bir zafer. Öte yandan son aylarda meydana gelen tek olay da değil" diye yazdı. Gazete, Boğaziçi protestolarını hatırlatarak "öğrenci hareketinin harekete geçmesini ve gücünü fark etmesini sağladı" yorumunu yaptı.       

'GEZİ BENZERİ BİR PROTESTO ANKARA'NIN KABUSU'

İspanyol gazetesi Gezi benzeri bir protesto ihtimalinin hükümetin gündeminde olduğunu şöyle yazdı: "İktidarın Ankara koridorlarında Gezi benzeri daha geniş gençlik protestolarının gerçekleşme ihtimali tam anlamıyla bir kabus." Öğrencilerin aldıkları KYK kredilerle hayata binlerce lira borçla başladığı söylenen yazıda 'barınma sorununun ülkedeki gençlik için 'buzdağının görünen kısmını oluşturduğu' ifade edildi.  (DIŞ HABERLER)