Barê Giran'a Amerika'dan En İyi Film Ödülü

Yönetmen Yılmaz Özdil'in Kürtçe kısa filmi "Barê Giran" FOLCS Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Film, Avdel’in ailesi, ablası ve yeğenine bakmasını konu ediniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmenliğini Yılmaz Özdil'in yaptığı "Barê Giran" (Ağır Yük) adlı kısa film, New York'ta düzenlenen 8. FOLCS Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü kazandı. "Barê Giran"ın ödülünü jüri başkanı oyuncu William Fichtner açıkladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan ve daha önce birçok belgesel film çeken Yılmaz Özdil'in ilk kurmaca filmi olan "Barê Giran", şimdiye kadar aralarında Tampere (Finlandiya), Glasgow (İskoçya), Galway Film Fleadh (İrlanda), Encounters (İngiltere) ve Cine Lebu (Şili) gibi tanınmış uluslararası film festivallerinin de olduğu birçok festivale katıldı ve bu festivallerden 27 ödül aldı. Türkiye'de 2019 yılının en fazla ödül alan kurmaca filmi olan "Barê Giran", 2021 yılı için kısa metraj film kategorisinde Oscar aday adaylığı uzun listesine de girdi.

"Barê Giran"ın 8. FOLCS Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda değer görüldüğü En İyi Film Ödülü'nü oyuncu William Fichtner açıkladı.

"Barê Giran" filminin konusu şöyle:

65 yaşında olan Avdel, ailesini Mardin Artuklu Belediyesi bünyesinde temizlik işlerinde çalıştırılan yaşlı eşeği Bozo’nun maaşı sayesinde geçindirmektedir. Avdel'in Suriye'deki kız kardeşi ve oğlu Salih de savaştan kaçıp Avdel'in evine sığınmıştır. Belediye yetkilileri Bozo’yu "emekli edince", Avdel işine devam edebilmek için genç bir eşek aramaya koyulur. Bu durumu gören, Suriye'deki savaştan kaçıp Avdel'e sığınan yeğeni Salih, dayısına yardımcı olmak için, Suriye’de bıraktığı genç eşeğini aramaya koyulur. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)