Barcelona, teknik direktör Koeman'ı görevden aldı

Futbol devi Barcelona, üst üste alınan kötü sonuçların ardından Koeman'ın görevine son verdi. La Liga'da 9. sırada yer alan Barcelona, Real Madrid'in ardından dün Rayo Vallecano'ya yenilmişti.

Fotoğraf: Twitter @fcbarcelona_tr
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- La Liga'da bu sezon oynadığı 10 maçta 4 galibiyet alabilen Barcelona Kulübü, Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ın görevine son verdi.

Kulüpten yapılan açıklamada "Barcelona Kulübü, A takımın teknik direktörü Ronald Koeman'ı bu akşam görevinden aldı. Kulüp Başkanı Joan Laporta, Rayo Vallecano yenilgisinin ardından kararı kendisine bildirdi" ifadeleri kullanıldı. Koeman'ın perşembe günü takıma veda edeceği belirtildi. 

Barcelona, 15 puanla 9. sırada olduğu ligde bu sezon şimdiye kadar oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Katalan takımı, geçen hafta sonu sahasında oynadığı maçta Real Madrid'e 2-1 yenildikten sonra dün akşam da deplasmanda Rayo Vallecano'ya 1-0 mağlup oldu.

Barcelona'da yaklaşık 15 ay görev yapan Koeman, toplamda 67 maça takımın başında çıkarak 39 galibiyet, 16 mağlubiyet ve 12 beraberlik aldı.

Koeman, Barcelona ile geçen sezon Kral Kupası'nı kazandı. Koeman, Real Madrid yenilgisinin ardından evine gitmek için Nou Camp Stadı'ndan çıkarken, kapıda bekleyen bir grup taraftarın saldırısına uğramıştı.

İspanyol basını, Barcelona'da Koeman'ın yerine gelebilecek en güçlü teknik direktör adayının Xavi Hernandez olduğunu iddia ediyor. (AA)