'Barbie' yılın en çok gişe hasılatı elde eden filmi olacak

'Barbie'nin salı gününe kadar ABD'de 569,3 milyon dolar hasılat elde ederek 2023'ün en çok hasılat elde eden filmi olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde yer aldığı Barbie filmi, yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Greta Gerwig'e tüm zamanların 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' ünvanını kazandıran 'Barbie'nin bir rekor daha kıracağı tahmin ediliyor.

'Oppenheimer' ile 21 Temmuz'da vizyona giren film, 2023 yılının en çok hasılat elde eden filmi olacak. Film bu sayede 'Süper Mario Kardeşler Filmi' adlı yapımı geride bırakarak yılın en çok kazanan filmi olacak. Tahmin edilen gişe rakamlarına göre 'Barbie' salı gününe kadar ABD'de 569,3 milyon dolar hasılat elde etmiş olacak. 'Süper Mario Kardeşler Filmi' (The Super Mario Bros. Movie) 574,2 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Deadline'ın haberine göre, Barbie 'yılın en çok gişe hasılatı elde eden filmi' ünvanını 34 günde kazanarak da tarihe geçecek. Süper Mario filmi bu unvanı 138 günde elde etmişti.

'Barbie' filmi, açılış hafta sonunda 155 milyon dolar kazanarak 2023 yılının en iyi açılışını yapan filmi oldu Öte yandan, film Christopher Nolan'ın 'Kara Şövalye'sini geçerek Warner Bros.'un en çok izlenen filmi olarak sinema tarihine geçti.

Filmi aynı zamanda, yönetmen Gerwig'e dünya çapında gişede bir canlı aksiyon filminin en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ünvanını kazandırdı. (KAYNAK)