Barbara Walters: ABD'nin ana haber sunan ilk kadın spikeri hayatını kaybetti

ABD'nin ana haber sunan ilk kadın spikeri Barbara Walters, yarım asırlık kariyerinin ardından 93 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 1976 yılında ABC News'un ana haberini sunan Barbara Walters, ABD'nin ilk kadın ana haber spikeri olarak medyada yeni bir dönem başlattı. 

Büyük Buhran'ın başlarında Boston'da doğan Walters, kariyer yaşamı boyunca 12 Emmy ödülüne değer görüldü.

Richard Nixon'dan Donald Trump'a kadar her ABD başkanının yanı sıra, müzik ve pop kültürü yıldızıylarıyla yaptığı röportajlarla da gündeme gelen Walters, yaşama veda ettiğinde 93 yaşındaydı.

'TÜM KADINLAR İÇİN ÖNCÜ OLDU'

BBC'nin haberine göre, Walters'ın ölüm haberini gazeteci Cindi Berger cuma gecesi yaptığı açıklama ile duyurdu. Berger açıklamasında "Barbara Walters, sevdikleriyle çevrili evinde huzur içinde öldü. Hayatını pişmanlık duymadan yaşadı. Sadece kadın gazeteciler için değil, tüm kadınlar için öncü oldu" ifadelerini kullandı.

Gazetecilik kariyerine 1961'de NBC'de başlayan Walters, burada kadınların ilgi alanlarına yönelik hikâyelerin yapımcılığını üstlendi.

1974'te NBC'nin sabah programı Today Show'un yardımcı sunucusu olan Walter, bir ABD haber programının ilk kadın yardımcı sunucusu olarak erkek egemen endüstride adını tarihe yazdırdı.

ABC'nin akşam sunulan ana haber bülteninde ilk kadın haber spikeri olarak cam tavanı tekrar yıktı ve benzeri görülmemiş 1 milyon dolarlık maaşı ile 'medyanın süperstarı' oldu.

Gazeteci Walter, 52 yıllık kariyerini 2014 yılında son kez çıktığı gündüz programı The View'da sonlandırdı.

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi olan The Oprah Winfrey Show'un sunucusu Oprah Winfrey, yaptığı sosyal medya paylaşımında Walters'ı "çok güçlü ve zarif bir rol model" olarak tanımladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)