'Baraj patladı' diyen Yeni Şafak muhabiri tweetini sildi

Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz'ün Hatay'daki depremden saatler önce attığı, “Baraj patladı” tweet'i gündem oldu. Karagöz o paylaşımını daha sonra sildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da dün akşam meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin ardından 6 kişi hayatını kaybetti. 

Yenişafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz depremden birkaç saat önce attığı, "Baraj patladı" paylaşımı bölgedeki insanların panik olmasına neden oldu. Karagöz, gelen tepkiler üzerine paylaşımını silerek açıklamalarda bulundu.

Karagöz, sildiği paylaşıma dair ise şu ifadelerle yeni bir paylaşımda bulundu:

"Depremden saatler önce attığım; ‘Baraj patladı. Merak etmeyin vurgun barajı’ Şeklinde ifade ettiğim tweet’i son deprem sonrası spekülasyona neden olmaması adına sildim. Malum yapıların vurgununa dair tweet’imin muhatabını herkes biliyor. İtibar etmeyiniz"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hatay'da gerçekleşen depremin ardından sosyal medya hesabından dezenformasyon paylaşımı yaptı.

Altun, "Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır." dedi. (HABER MERKEZİ)