Bant Mag. Video Klip Ödülleri’ne başvurular başladı

Bant Mag. Video Klip Ödülleri’nin ilki 5 Ekim'de 'Vans sunar: Demonation Festivali No:12' programının bir parçası olarak Zorlu PSM'de gerçekleşecek. Başvurular, 18 Eylül 2023’e kadar açık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bant Mag.'ın 2010 yılından bu yana bağımsız müzik sahnesinin sesini yaygınlaştırmak niyetiyle kürasyonunu ve organizasyonunu sürdürdüğü Demonation Festivali, bu sene kapsamını genişletiyor. ‘Görsel eşlikçilerin üreticileri ve yarattıkları kültürü kutlamak’ adına tasarlanan Bant Mag. Video Klip Ödülleri’nin ilki 5 Ekim’de 'Vans sunar: Demonation Festivali No:12' programının bir parçası olarak Zorlu PSM Vestel Amfi’de gerçekleşecek.

Türkiye’de yoğun olarak üretilen video klip alanına dikkat çekmek, kısıtlı imkanlarla çıkan işlerin görünürlüğüne katkıda bulunarak keşiflere yol açmak ve etkinliği yıllar içerisinde geliştirerek değerli bir platform haline getirmek amaçlanıyor.

Bant Mag. Video Klip Ödülleri iki bölümden oluşacak:

Birincisi, kültür sanat ekosistemine hizmet eden ekipler ile müzik, sinema ve ikisinin kesişiminde çalışan kişileri buluşturan jürinin, gelecek başvurular üzerinden bağımsız sahnede geçen bir yılda üretilen video klipleri değerlendirip, 10 finalist ve 1 kazanan seçeceği yarışma.

Altyazı, Bant Mag., calling mag, Dadanizm, Hood Base, Playtuşu , Ahmet Uluğ, Educatedear, Ebru Yıldız, Metin Akdülger, Murat Ertel, Nisan Dağ ve Yasemin Mori’nin kararıyla seçilecek birinciyi 10 bin TL para ödülü ile Sadi Güran ve Uğur Kolege’nin hazırladığı özel üretim Mirket Heykelciği bekliyor. Başvurular, 18 Eylül 2023’e kadar açık.

KAZANANLAR 5 EKİM'DE ZORLU PSM

Bir nevi yılın en’lerinden bir seçki yapılacak ikinci bölüm ise yarışmadan bağımsız ve başka bir kurguyla işliyor. Bu kapsamda, geçen bir senede Türkiye’de yayımlanmış klipler arasından direkt jüri tarafından belirlenecek adaylar 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Kurgu' ve 'En İyi Konsept / Sanat Yönetimi' olmak üzere üç kategoride, yine jüri değerlendirmesi neticesinde ödüllendirilecek.

Video Klip Ödülleri’nin kazananları da 5 Ekim günü Zorlu PSM Amfi’deki etkinlikte gösterilecek ve ödülleri olan, Sadi Güran ve Uğur Kolege’nin hazırladığı özel üretim Mirket Heykelciği’ni teslim alacak.

Vans sunar: Demonation Festivali No:12’ye dair detaylar yakında açıklanacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)