Banksy Ukrayna'da: Elleri üzerinde duran jimnastikçi...

Banksy Ukrayna'da yaptığı son işini Instagram hesabından paylaştı. Sanatçının son eserinde bombardımanda zarar görmüş bir apartmanda bir kadın jimnastikçi elleri üzerinde dururken görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Banksy, Rusya ile savaşan Ukrayna'da yaptığı son işini Instagram sayfasında paylaştı.

Artı Gerçek'in aktardığına göre, kimliği bilinmeyen sokak sanatçısının paylaştığı fotoğraflar, savaşta en ağır hasar alan yerlerden biri olan Kiev Oblastı'na bağlı Borodyanka'dan. Ukrayna ordusu Borodyanka'yı nisan ayında Rusya'dan geri almıştı.

Bölgedeki bombardıman sonucu yıkılmaya yüz tutmuş bir apartmana yaptığı duvar resminde Banksy enkazda elleri üstünde duran bir jimnastikçiyi çizdi.

KİEV ÇEVRESİNDE BAŞKA DUVAR RESİMLERİ DE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde tarz benzerliği nedeniyle Banksy'e ait olduğu sanılan başka duvar resimleri de daha önce ortaya çıkmıştı.

Ancak Banksy bu duvar resimlerini sosyal medya hesabından paylaşmadığı için bu resimlerin ona ait olup olmadığı bilinmiyor.

Yine Borodyanka'daki bir diğer duvar resminde yetişkin bir judocu (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu sporu profesyonel şekilde yaptığı ve siyah kuşak sahibi olduğu biliniyor) bir çocuk tarafından alt edilirken görülüyor.

Banksy tarafından yapıldığı sanılan İrpin'deki üçüncü duvar resminde ise bir kadın ritmik jimnastikçi bir apartmandaki delik üzerinde performansını sergilerken tasvir ediliyor.

Kimli bilinmeyen dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin işleri ilk olarak 1990'lı yıllarda İngiltere'nin Bristol kentinde ortaya çıkmıştı. Sanatçı yıllar içinde savaş bölgeleri de dahil olmak üzere çok sayıda kentte ve bölgede çeşitli işler yaptı.

 

Etiketler banksy ukrayna