Bankamatikte 10 bin lira unuttu

Eskişehir'de Ebru Arslan, para çekmek için gittiği bankamatikte unutulmuş banka kartı ve 10 bin lira görünce, polisi başvurdu. Para ve banka kartı sahibine teslim edildi.

Para, M.Y.'ye teslim edildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bir bankaya ait ATM'den para çekmek isteyen Ebru Arslan, halen bir işlemin açık olduğunu görünce makinenin 'iptal' tuşuna bastı. ATM'nin bir süre sonra 10 bin lira ile banka kartı iade etmesiyle şaşıran Arslan, durumu polise iletti. 

Arslan, sahibine ulaşılan para ve kartı teslim etmek üzere polis ekipleriyle Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'ne geldi. Arslan, burada parayı ve kartı Bilecik'te memur olarak görev yapan sahibi M.Y'ye verdi.

İŞLEMİ TAMAMLAMADAN AYRILMIŞ

M.Y'nin, üniversite öğrenimi gören kızının yurt ücretini yatırmak istediği ancak işlemi tamamlamadan ayrılması nedeniyle kart ile paraların makinede kaldığı öğrenildi.

Ebru Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ATM'de para çekeceği sırada bir işlemin açık olduğunu fark ettiğini belirterek, işlemi sonlandırmak için iptal tuşuna bastığını söyledi.

Tuşa basmasının ardından ATM'den para sayma sesinin geldiğini anlatan Arslan, "Makine kartı iade etti. ATM bana ait olmayan bir kart ve para verdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Polisi aradım. Bana yardımcı oldular. Paranın sahibine ulaştılar. Teslim işlemini yaptık" dedi.
(ESKİŞEHİR-AA)