Banka müdürü değerlendirdi: 'Emre Belözoğlu parasını geri alabilir'

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan bir banka müdürü, 'Fatih Terim Fonu' davasında parasını kaptıran isimlerden sadece Emre Belözoğlu'nun parasını geri alabilmesi için bir ihtimalin bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik direktör Fatih Terim'in Denizbank Levent Şube Müdürü, aynı zamanda kendisinin de bir dönem finans danışmanı olan Seçil Erzan'a 300 bin dolar vermesiyle başlayan ve 'Fatih Terim Fonu' olarak anılmaya başlayan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı, Buse Terim ve Selçuk İnan'ın da olduğu çok sayıda kişinin adının geçtiği dolandırıcılık zinciri kamuoyundaki yerini korumaya devam ediyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, bir büyük bankanın genel müdürüyle konuştuğunu ve Erzan'a para kaptıran isimlerden birinin parasını geri alabileceğini söyledi.

'ÇOK BÜYÜK BİR YÖNETİM ZAAFİYETİ'

Altaylı'nın röportajında ilgili bölüm şöyle:

Böylesine büyük bir dolandırıcılık banka yönetiminden gizli yapılabilir mi?

Banka şubesine milyonlarca dolar girip çıkacak ve sisteme kaydedilmeyecek. Banka üst yönetimi bunu fark etmiyorsa, ortada büyük bir zaaf var demektir. Burada bırakın futbolcuların dolandırılmasını, banka da kendi müdürü tarafından dolandırılıyor demektir. Seçil Erzan şube içinde şube gibi hareket etmiş ve yönetim bunu fark etmemiş. Bu çok büyük bir yönetim zafiyetidir.

Bahsedilen para 44 milyon dolar. Bu yaklaşık yarım ton para demektir. Sadece Emre Belözoğlu'nun tek seferde getirdiği para 4,5 milyon dolar yaklaşık 50 kilo eder. Bu öyle cepten çıkarılıp masaya koyulacak para değildir. Şube içinde böyle bir para trafiği oluşuyor ve banka üst yönetimi bunu fark etmiyorsa, bankada sorun vardır.

Banka bu rezalet nedeniyle büyük prestij kaybına uğradı. Marka değerindeki kayıp, 45 milyon doların çok üzerinde. Banka bu parayı ödeyip, bu rezaleti engelleyemez miydi?

Banka sahiplerinin böyle bir yöntem düşündüğü söyleniyor. Bilmiyorum. Ama banka yönetimi, yasal olarak böyle bir şey yapamazdı. Bankaya giriş kaydı olmayan bir paranın çıkışını yapamazsınız. Bu bankacılığın en temel kurallarına aykırı. Bankaya yatırılmayan bir para, birine verirseniz bu düpedüz hırsızlıktır. Bankacılık açısından da zimmet suçudur. Ödemeyi yapan ve yaptıran açısından ağır cezalık suçtur. Cumhurbaşkanı da emretse bankacı bu parayı ödeyemez. Ancak Cumhurbaşkanı örtülü ödenekten öderse öder.

Futbolcular paralarını geri alabilirler mi?

Mahkeme ne karar verir bilmiyoruz elbet. Ama gördüklerimize bakarak parasını geri alma ihtimali olan bir belki iki kişi var. Basına yansıdığı kadarı ile Emre Belözoğlu’nun elinde banka kaşeli, mühürlü bir dekont benzeri kağıt var. Eğer bu kağıt Emre Belözoğlu parayı yatırdığı sırada kendisine verilmiş ise o parasını büyük ihtimalle geri alır. Ama iddia edildiği gibi bu belge aylar sonra hazırlanmışsa, o zaman Emre Belözoğlu'nun başı belaya girer.

RÖPORTAJIN TAMAMI